Tramp slavio u tri države, Sanders dobio Hilari u Mičigenu (FOTO)

ubedljivo gazi

Tramp slavio u tri države, Sanders dobio Hilari u Mičigenu (FOTO)

Novi stranački izbori za predsedničku nominaciju Republikanaca održani su u utorak u Mičigenu, Misisipiju, Havajima i Ajdahu, a američki milijarder je izgubio jedino u Ajdahu, gde je najviše glasova delegata dobio Ted Kruz
Objavljeno:

Kandidat za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp osvojio je najviše glasova na stranačkim izborima u tri države, dok je demokratski kandidat Berni Sanders odneo iznenađujuću pobedu u Mičigenu. Tramp obećao: Jačaću hrišćanstvo kao američki predsednik! (FOTO) Novi stranački izbori za predsedničku nominaciju Republikanaca održani su u utorak u Mičigenu, Misisipiju, Havajima i Ajdahu, a američki milijarder je izgubio jedino u Ajdahu, gde je najviše glasova delegata dobio Ted Kruz, prenosi BBC. Kruz se smatra jedinim kandidatom koji može da pobedi Trampa, jer milijarder nema podršku establišmenta Republikanske partije.

Senator Marko Rubio završio je na četvrtom mestu u Mičigenu i Misisipiju bez ijednog delegata, a loše rezultate moraće da popravi sledeće sedmice na izborima u njegovoj državi Floridi. Guverneru Džonu Kejsiku koji je završio na trećem mestu u Mičigenu, takođe je potrebna pobeda u njegovoj državi Ohaju da bi ostao u trci, prenosi AP. Posle novih pobeda, Tramp ima 466 delegata, Kruz 347, Rubio 151, a Kejsik 54.
Na jučerašnjim izborima Demokratske stranke, Sanders je osvojio najviše glasova u Mičigenu, što je bilo neočekivano jer su višenedeljna istraživanja javnog mnjenja pokazivala da je Hilari Klinton u znatnoj prednosti.
Hilari Klinton je ipak povećala svoju prednost pobedom u Misisipiju, gde je dobila veliku podršku crnaca. Time je osvojila 1.214 delegata, više od polovine potrebnih za demokratsku predsedničku nominaciju. Sanders sada ima glasove 566 delegata. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.