RUSKI VOJNICI ISKRCALI SE U VENECUELI! Svet u neverici, šta stoji iza ovog PUTINOVOG NAREĐENJA?
Vladimir Putin podržava Nikolasa Madura, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

opasno

RUSKI VOJNICI ISKRCALI SE U VENECUELI! Svet u neverici, šta stoji iza ovog PUTINOVOG NAREĐENJA?

Dva ruska aviona krenula su u petak iz ruske vojne baze prema Venezueli

Objavljeno:

Lokalni mediji u Venecueli objavili su da su dva ruska vojna aviona sletela u subotu na aerodrom u Karakasu sa visokim oficirom i stotinak vojnika.

Jedan portal za praćenje letova pokazao je da su dva aviona krenula u petak iz ruske vojne baze prema Venecueli, a drugi da je jedan u nedelju napustio Karakas.

Te informacije objavljene su tri meseca nakon što su dve države održale zajedničku vojnu vežbu u Venezueli koju je predsednik Nikolas Maduro nazvao "jačanjem bilateralnih odnosa", a SAD kritikovale kao "rusko mešanje u tu regiju".

Novinar Havier Majorka napisao je na Twitteru da je prvim avionom stigao Vasilij Tonkoškurov, šef štaba ruskih kopnenih snaga, a da je drugi bio teretni avion s 35 tona materijala.

Putnički avion Iljušin IL-62 i vojni transporter Antonov AN-124 poleteli su u petak prema Karakasu sa vojnog aerodroma Čkalovski i na putu se zaustavio u Siriji, prema podacima stranice Flightradar24.

Teretni avion je napustio Karkas u subotu ujutro, pokazao je drugi portal, Adsbexchange.

Ministarstvo informisanja Venecuele, kao ni ruska ministarstva obdrane i spoljnih poslova, nisu odgovorili na zahtev Rojtersa da prokomentirišu izveštaje.

Trumpova administracija uvela je sankcije naftnom sektoru Venecuele kako bi izazvala pad Madura i pozvala čelnike vojske da mu otkažu poslušnost.

Maduro je sankcije nazvao američkim intervencionizmom i dobio diplomatsku podršku Rusije i Kine.

On je u sredu rekao da će Rusija "sledeće nedelje" poslati u Venecuelu lekove, ne precizirajući kako će stići i dodao da je Moskva u februaru poslala oko 300 tona humanitarne pomoći.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.