PRINC DŽORDŽ UVEK NOSI KRATKE PANTALONE: Otkriveno zašto je to baš tako! PRIMORAN JE! (FOTO)
Princ Džordž sa Princom Vilijamom!, Foto: Printscreen / Youtube

OTKRIVAMO!

PRINC DŽORDŽ UVEK NOSI KRATKE PANTALONE: Otkriveno zašto je to baš tako! PRIMORAN JE! (FOTO)

U preslatkim odevnim kombinacijama koje nosi trogodišnji britanski prestolonaslednik uvek dominira jedan odevni predmet

Objavljeno: 20:01h

Princ Džordž topi srca širom sveta svojim preslatkim odevnim kombinacijama kojima uvek dominira jedan odevni predmet – kratke pantalone. Napokon je poznat odgovor zašto mali princ nikada ne nosi duge pantalone.

Kejt Midlton svog trogodišnjeg sina, princa Džordža, uvek oblači u kratke pantalonice, a zato postoji i specifičan razlog. Naime, deo britanske tradicije je da pripadnici viših društvenih staleža, aristokratije i kraljevske porodice, sinove do određenog uzrasta oblače isključivo u šortseve.

"Oblačenje dečaka u kratke pantalone je velika engleska tradicija. Duge pantalone su za starije dečake i muškarce, dok su kratke pantalonice na malom dečaku jedan od tihih klasnih pokazatelja koje imamo u Engleskoj. Iako se vremena polako menjaju, duge pantalone na malom dečaku i dalje se smatraju prigradskim i pokazateljem srednjeg staleža", objašnjava stručnjak za društvene etikete Vilijam Henson.

Tradicija nošenja kratkih pantalonica vidljiva je kroz prošlost britanske kraljevske porodice.

foto: Printscreen / Youtube

I princeza Dajana je svoje sinove Vilijama i Harija oblačila u šortseve sve dok nisu bili dovoljni stari da počnu da nose duge pantalone.

"Običaj je da dečak počne da nosi duge pantalone oko osme godine života. To možda ime veze s običajem koji datira još iz 16. veka. Tada su se dečaci prve godine ili dve života oblačili u haljinice (tradicija koja je preživela u obliku odeće za krštenje), a zatim su počeli da nose odevne artikle koji su više ličili na kratke i duge pantalone", priča Henson. Nošenje kratkih pantalonica u krugovima kraljevske porodice, dodaje Vilijam, danas je više stvar tradicije nego iskazivanja kom staležu pripadaš.

"Pripadnicima viših staleža u Velikoj Britaniji vrlo je bitno da sačuvaju tradiciju, a nošenje kratkih pantalonica je tihi pokazatelj kojim se ističu od drugih", kaže Vilijam Henson.

foto: Printscreen / Youtube

BONUS VIDEO:

OGROMNI BIZON PREPREČIO PUT! Sada ova grdosija određuje saobraćajna pravila! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.