VARVARSKI 21. VEK: Mlade parove BIČUJU pred ljudima zato što su se u javnosti držali za ruke! (FOTO)
Bičevanje u Acehu, Foto: Profimedia

šerijatski zakon u indoneziji

VARVARSKI 21. VEK: Mlade parove BIČUJU pred ljudima zato što su se u javnosti držali za ruke! (FOTO)

Bičevanje je uobičajena kazna za niz krivičnih dela u toj regiji, a tu spadaju i kockanje, konzumiranje alkohola i istopolni seksualni odnosi

Objavljeno: 11:51h

U indonezijskoj provinciji Aceh bičevano je nekoliko nevenčanih parova nakon što su uhvaćeni kako u javnosti iskazuju nežnosti, što je prema šerijatskim zakonima te konzervativne regije zločin.

Bičevanje je uobičajena kazna za niz krivičnih dela u toj regiji, a tu spadaju i kockanje, konzumiranje alkohola i istopolni seksualni odnosi.

To je jedina provincija u Indoneziji koja još uvek primenjuje ovakve zakone.

U četvrtak je bičevano pet parova. Oni su pred džamijom u glavnom gradu pokrajine Banda Aceh primili od 4 do 22 udarca bičem, i to nakon što su odslužili nekoliko meseci zatvora.

Verska policija je uhvatila te ljubavne parove kako se grle i drže za ruke, a neki od njih su uhvaćeni i u polnim odnosima.

Bičevanje u Acehu
Bičevanje u Acehu foto: Profimedia

Stotine okupljenih, uključujući i decu, gledali su kako je maskirani šerijatski policajac bičem udarao prestupnike dok su se oni previjali od bola.

- Nadamo se da u budućnosti neće više biti ovakvih slučajeva, to je sramotno - rekao je verski policajac Safriadi.

Bičevanje u Acehu
Bičevanje u Acehu foto: Profimedia

U decembru su bičevana dvojica muškaraca koji su uhvaćeni u seksu s maloletnim devojkama. Svaki je dobio po 100 udaraca bičem.

Udruženja za ljudska prava kritikuju javna bičevanja i tvrde da je to okrutno, a predsednik Indonezije Joko Vidodo zalaže se da se toj praksi stane na kraj. Ipak, među stanovništvom pokrajine Aceh to je još učestalo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.