SVE OPCIJE SU NA STOLU! Tramp otkrio planove za Venecuelu tokom posete brazilskog predsednika
Bolsonaro je posetio Belu kuću, Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

vojna intervencija?

SVE OPCIJE SU NA STOLU! Tramp otkrio planove za Venecuelu tokom posete brazilskog predsednika

SAD i Brazil, kao i još nekoliko desetina zemalja, optužuju venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura da je na poslednjim izborima njegova pobeda bila neregularna

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u Vašingtonu posle razgovora s brazilskim kolegom Žairom Bolsonarom, da su kada je reč o Venecueli "sve opcije na stolu".

- Sve opcije su na stolu - rekao je sinoć Tramp, dodajući da s Bolsonarom nije razgovarao o eventualnoj vojnoj intervenciji Brazila u toj zemlji, prenosi "Vašington tajms".

SAD i Brazil, kao i još nekoliko desetina zemalja, optužuju venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura da je na poslednjim izborima njegova pobeda bila neregularna, kao i da je njegovom krivicom u Venecueli zavladala humanitarna katastrofa, zahtevajući da vlast prepusti lideru opozicije Huanu Gvaidu.

SAD i Brazil su pokušale da na Madura izvrše diplomatski i ekonomski pritisak kako bi se u Venecueli izvršila "mirna tranzicija", iako Tramp nije u potpunosti isključio mogućnost vojne intervencije, navodi "Vašington tajms".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.