TARANT NE ŽELI ADVOKATA! Masovni ubica hoće da se sam brani pred sudom, drže ga u brutalnim uslovima!
Tarant je ubio 50 osoba, Foto: EPA/FAROOQ KHAN

ubio 50 osoba

TARANT NE ŽELI ADVOKATA! Masovni ubica hoće da se sam brani pred sudom, drže ga u brutalnim uslovima!

Sledeće ročište zakazano je za 5. april do kada će biti u pritvoru, a policija je navela da je on odvojen od drugih zatvorenika i drže ga u posebno obezbeđenom objektu

Objavljeno:

Napadač koji je u petak napao dve džamije i ubio 50, a ranio više od 40 osoba, Brenton Tarant (28), planira da sam sebe zastupa pred sudom, a svoju odluku saopštio je braniocu po službenoj dužnosti Ričardu Pitersu.

Piters je sa Tarantom razgovarao u petak uveče u pritvoru i u subotu ujutru u sudu, a kako je Piters rekao prilikom tih razgovora, Tarant je bio artikulisan, prenosi novozelandski sajt Staf.

Sledeće ročište zakazano je za 5. april do kada će biti u pritvoru, a policija je navela da je on odvojen od drugih zatvorenika i drže ga u posebno obezbeđenom objektu, gde je pod nadzorom 24 sata. Pretpostavlja se da je on nakon pojavljivanja pred sudijom u subotu, prebačen u Ouklend.

Advokat Piters rekao je za Taranta da je lucidan i da razume situaciju u kojoj se našao, prenosi Rojters.

Osim optužbe za ubistvo, u policiji su rekli da će najverovatnije biti optužen i po drugim tačkama.

Australijska televizijska mreža prikazala je odvojene snimke majke i sestre napadača na džamije u Krajstčerču Brentona Taranta, kako se vraćaju u svoje kuće u istočnoj Australiji zajedno sa policijom, koja je u tim kućama vršila pretragu ne bi li pronašla vezu sa napadima na džamije.

Njih dve nisu davale komentare nakon pretresa, a kako se navod, nalaze se pod zaštitom policije, prenosi AP.

Kako se navodi, one su se vratile prvi put u svoje kuće od napada u petak ujutru, kada je Tarant ubio 50, a povredio više od 40 osoba.

Tarantova majka živi u Novom Južnom velsu, dok sestra živi u Sendi Biču.

Policija je saopštila da je cilj pretresa bio da se pronađe materijal koji bi mogao da pomogne novozelandskoj policiji u istrazi.

Tarant, poreklom Australijanac, odrastao je u Novom Južnom Velsu, a australijski premijer Skot Morison izjavio je da je Tarant svega 45 dana proveo u Australiji u prethodne tri godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.