POŽAR U CRKVI IZ 17.VEKA POZNATA PO FILMU DA VINČIJEV KOD: Evakuacija ljudi, vatra gutala sve pred sobom (VIDEO)
U pariskoj crkvi Sen Sulpis, čija je gradnja započeta sredinom 17. veka, a završena 1870, danas je izbio požar zbog kojeg je evakuisan veći broj ljudi, Foto: Printscreen / Youtube

evakuacija

POŽAR U CRKVI IZ 17.VEKA POZNATA PO FILMU DA VINČIJEV KOD: Evakuacija ljudi, vatra gutala sve pred sobom (VIDEO)

Uzrok požara kao i razmere pričinjene štete nisu poznati

Objavljeno: 17:38h

U pariskoj crkvi Sen Sulpis, čija je gradnja započeta sredinom 17. veka, a završena 1870, danas je izbio požar zbog kojeg je evakuisan veći broj ljudi.

U pariskoj crkvi Sen Sulpis, čija je gradnja započeta sredinom 17. veka, a završena 1870, danas je izbio požar zbog kojeg je evakuisano nekoliko ljudi, a nema izveštaja o povređenima, javlja BFM TV. Navodi se da je vatra zahvatila glavna vrata i stepenište crkve koja se nalazi u kvartu Odeon 6. arondismana francuske prestonice, a poznata je i po tome što je korišćena za snimanje scena u filmu "Da Vinčijev kod" po romanu Dena Brauna.

Portparol vatrogasne brigade rekao je da je u trenutku izbijanja požara u crkvi bilo četvoro ljudi, prenosi Rojters. Ova televizija navodi da je na gašenju požara angažovano 20 vatrogasaca. Uzrok požara kao i razmere pričinjene štete nisu poznati.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Srđan Nogo!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.