NOVA DRAMA TRESE NOVI ZELAND: Zatvoren aerodrom, policija na licu mesta!
Aerodrom zatvoren zbog dojave, Foto: Printscreen / Youtube

u pripravnosti!

NOVA DRAMA TRESE NOVI ZELAND: Zatvoren aerodrom, policija na licu mesta!

Novozelandska policija potvrdila je da je izašla na teren, kao i da je na aerodromu posebna jedinica za deaktiviranje bombi

Objavljeno: 11:32h

Aerodrom "Dunedin" na Novom Zelandu zatvoren je zbog dojave o sumnjivom paketu, javlja RT.

Novozelandska policija potvrdila je da je izašla na teren, kao i da je na aerodromu posebna jedinica za deaktiviranje bombi.

Sumnjiv paket primećen je u oko osam sati uveče po lokalnom vremenu. Lokalni mediji "Otago Daily Times" piše da je sumnjiva torba ostavljena ispred glavnog terminala.

Sajt Nzherald.co.nz preneo je da je aerodrom zatvoren i da je osoblje poslato kući, dok agencija AFP, pozivajući se neimenovanog zaposlenog na aerodromu, piše da zgrada ipak nije evakuisana.

I na zvaničnom Tviter profilu aerodroma potvrđeno je da su letovi otkazani, a putnici koji su propustili let upućeni su da kontaktiraju avioprevoznike.

Podsećamo, pre dva dana u novozelandskom gradu gradu Krajstčerč dogodila su se dva napada u kojima je ubijeno 50 ljudi. Jedan od ubica Brenton Tarant (28) prenosio je uživo na Fejsbuku masakr.

Pre krvavog pira, Tarant je na društvenim mrežama najavio zločin, a zatim i objavio "manifest" u kojem je kao jedno od opravdanja za svoj bolesni čin pomenuo i Kosovo.

Takođe, Tarant, koji je 2016. godine boravio u Srbiji, objavio je snimak pre samog napada na kojem se čuje da je slušao srpsku krajišku pesmu, dok se na fotografijama na Tviteru hvalio oružjem na kojem su ćirlicom ispisana imena ličnosti iz srpske istorije.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.