PROTEST ZBOG BREGZITA: Britanci marširaju do Londona i političare optužuju za IZDAJU!
Predviđeni termin za stupanje na snagu Bregzita je 29. mart, a najverovatnije će biti pomeren, javlja AP i podseća da su članovi Parlamenta ove nedelje glasali za odlaganje Bregzita za bar tri meseca, Foto: AP / Frank Augstein

PROTEST!

PROTEST ZBOG BREGZITA: Britanci marširaju do Londona i političare optužuju za IZDAJU!

Predviđeni termin za stupanje na snagu Bregzita je 29. mart, a najverovatnije će biti pomeren, javlja AP i podseća da su članovi Parlamenta ove nedelje glasali za odlaganje Bregzita za bar tri meseca

Objavljeno: 15:07h

Između 100 i 200 pristalica Bregzita počeli su danas protestni marš od severoistoka Engleske do Londona, optužujući političare za izdaju, jer nisu uspeli da izvedu Veliku Britaniju iz EU u predviđenom roku.

Predviđeni termin za stupanje na snagu Bregzita je 29. mart, a najverovatnije će biti pomeren, javlja AP i podseća da su članovi Parlamenta ove nedelje glasali za odlaganje Bregzita za bar tri meseca.

Grupa učesnika marša, sastavljena uglavnom od starijih građana, krenula je iz Sanderlenda, udaljenog 435 kilometara od Londona, uzvikujući "Prihvatite demokratiju" i "Vladajte Britanijom", a kako se navodi, planirano je da stignu do britanskog parlamenta 29. marta, iako ceo put neće preći peške.

Učesnicima protesta pridružio se bivši lider stranke Nezavisnost i glavni zagovornik Bregzita Najdžel Faraž, koji je rekao da "ako političari misle da nas pregaze, uzvratićemo im maršom i reći da ne mogu".

BONUS VIDEO:

Pitali smo Beograđane šta misle o tome što je posečeno drvo koje je predstavljalo simbol Kalemegdana?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.