ZAŠTO JE UBICA S NOVOG ZELANDA PUŠTAO BAŠ SRPSKU PESMU PRE MASAKRA Objašnjenje posle koga će puno toga biti jasnije
Kao dokaz svoje teorije, on navodi nekoliko, kako tvrdi, opšte poznatih stvari na internetu i pominje i jednog od najpoznatijih jutjubera na svetu PewDiePie-a, Foto: Printscreen/facebook

DELUJE LOGIČNO

ZAŠTO JE UBICA S NOVOG ZELANDA PUŠTAO BAŠ SRPSKU PESMU PRE MASAKRA Objašnjenje posle koga će puno toga biti jasnije

Vrlo zanimljiva teorija

Objavljeno:

Posle jednog od monstruoznijih napada u poslednjih nekoliko godina, svetski mediji bave se pitanjem zašto je Brenton Harison Tarant izveo svoj krvavi pir, dok je domaćim medijima zanimljiv "srpski ugao", s obzirom na to da je australijski monstrum pre masakra slušao pesme Radovana Karadžića.

Tako jedan korisnik društvene mreže tvite tvrdi da Karadžić nije nikakav uzor ubici sa Novog Zelanda, već je u pitanju opšte poznati, takozvani "mim" (meme) na internetu koji se već godinama koristi i koji je sveprisutan u online kulturi.

Kao dokaz svoje teorije, on navodi nekoliko, kako tvrdi, opšte poznatih stvari na internetu i pominje i jednog od najpoznatijih jutjubera na svetu PewDiePie-a!

"Spominje PewDewPie jer je i to deo meme kulture, takozvani Great Subscriber War između PewDewPie i T-Series" , navodi on.

"Ovo, kao i poruke ispisane na oružjima, muzika koju sluša i manifest, govore samo o nivou virtue signallinga koji vrišti iz cele njegove komunikacije. Potreba za odobravanjem i veličanjem od strane internet zajednice kojoj pripada " , dalje navodi Aleksandar.

- Imena koja piše po oružju i na koje se poziva u manifestu su mešavina najčešćih diskusija na čenovima i neonacističkim / alt-right / identitarian forumima i discord chatovima, vesti o terorističkim incidentima u prethodnih par godina i guglanja "ko se borio protiv turaka".

Tako u jednom miksu dobijate Skenderbega, Novaka Vujoševića, Baja Pivljanina, Boj u Ivankovcu, skandale iz Roterama, "balkanizaciju SAD", ali i ubice i zločince kao što su Breivik ili Dylan Roof.

Tako dobijate čoveka koji krivi kapitalizam, a predstavlja nacional-socijalizam i etno-nacionalizam kao poželjne ideologije, Kinu kao najbolji trenutni sistem, krivi individualizam i tržište - objašnjava.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj teoriji?

BONUS VIDEO:

TERORISTA SA NOVOG ZELANDA sluša pesmu o Karadžiću!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.