UŠAO JE U SUDNICU I RUKOM NAPRAVIO ZLOKOBAN SIMBOL PRSTIMA: Masovni ubica s Novog Zelanda bio je nasmejan!
Policija Novog Zelanda saopštila je da će protiv Taranta vrlo verovatno biti podignuto još optužnica, kada se ponovo pojavi pred sudom 5. aprila!, Foto: Printscreen / Twiter

MONSTRUZNO

UŠAO JE U SUDNICU I RUKOM NAPRAVIO ZLOKOBAN SIMBOL PRSTIMA: Masovni ubica s Novog Zelanda bio je nasmejan!

Policija Novog Zelanda saopštila je da će protiv Taranta vrlo verovatno biti podignuto još optužnica, kada se ponovo pojavi pred sudom 5. aprila

Objavljeno: 09:46h

Australijanac Brenton Harison Tarant, osumnjičen za jučerašnje napade na džamije na Novom Zelandu u kome je ubijeno 49 ljudi, pojavio se pred sudom, gde je optužen za ubistvo.

Policija Novog Zelanda saopštila je da će protiv Taranta vrlo verovatno biti podignuto još optužnica, kada se ponovo pojavi pred sudom 5. aprila.

Tarant je imao dozvolu za držanje oružja i pet komada oružja. Sud je zatvoren za javnost iz bezbednosnih razloga, a sve je iz vazduha nadgledao policijski helikopter.

Tarant je rukom napravio znak belih suprematista a tokom saslušanja i podizanja optužnice ostao je potpuno ravnodušan. Novinari su primetili da se nasmejao dok je stajao ispred stakla. Saslušanju je mogao da prisustvuje mali broj novinara iz bezbednosnih razloga.

U napadu, koji je sproveden za vreme molitve petkom kada su obe džamije bile pune vernika, ranjeno je nekoliko desetina osoba, a prema lokalnim medijima, 39 je i dalje u bolnici.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern nazvala je jučerašnje napade terorističkim aktom, a ovo je bilo najgore masovno ubistvo na Novom Zelandu.

BONUS VIDEO:

STRAVIČNO UBISTVO U ČORTANOVCIMA KOD INĐIJE: Preklao ženu, nož pronađen pored tela! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.