NAJUŽASNIJI PRIZOR KRVAVOG POKOLJA: Sva STRAHOTA masakra u džamiji stala je u JEDNU POTRESNU FOTOGRAFIJU (FOTO)
Jedan od najstrašnijih prizora masakra u džamiji je slika oca čoveka koji u rukama nosi ubijeno dete!, Foto: Printscreen / Twiter

ZASTRAŠUJUĆE!

NAJUŽASNIJI PRIZOR KRVAVOG POKOLJA: Sva STRAHOTA masakra u džamiji stala je u JEDNU POTRESNU FOTOGRAFIJU (FOTO)

Jedan od najstrašnijih prizora masakra u džamiji je slika oca čoveka koji u rukama nosi ubijeno dete

Objavljeno: 20:14h

Broj žrtava terorističkog napada na dve džamije na Novom Zelandu porastao je na 49. Iza ubica koje su napad planirale mesecima ostali su krvavi tragovi, uplakani građani i svet koji u šoku prati situaciju u zemlji koja je važila za bezbednu, prosperitetnu i mirnu.

Napad na džamiju

Jedan od najstrašnijih prizora masakra u džamiji je slika oca čoveka koji u rukama nosi ubijeno dete, ne starije od pet godina. Nije potvrđeno da li je reč o najmlađoj žrtvi terorističkog napada od 49, koliko je za sada broj žrtava.

Crni bilans bi mogao da poraste u narednim satima, jer je još više od 40 osoba povređeno, od kojih su neki i u kritičnom stanju.

Još jedna potresna fotografija koja se deli društvenim mrežama prikazuje dete kako plače nad ubijenim ocem

Jedan od indentifikovanih ubica je Brenton Tarant (28) koji je na društvenim mrežama uživo prenosio masakr. Prethodno je na ozloglašenom forumu 8chan najavio da će izvršiti pokolj.

Tarant je izvršio pokolj oružjem na koje je ćirilicom je napisao i nekoliko imena na srpskom, poput Bajo Pivljanin, Marko Miljanov Popović, Stefan Lazar, Miloš Obilić....

U manifestu koji je objavio na društvenim mrežama, a u kojem je objasnio motive napada, naveo je da napad za cilj ima "balkanizaciju SAD" što će "osigurati da se više nikada ne dogodi takva situacija kao što je uplitanje Amerike u Kosovo". Takođe, u dokumentu koji u celini obiluje rasističkim i antimigrantskim porukama, naveo je da je u pitanju osveta za “stotine i hiljade smrti koje su uzrokovali strani osvajači.

Tarant je pozvao u svom manifestu na ubistvo političara koji su "neprijatelji" evropskih zemalja, a na vrhu liste je nemački kancelar Angela Merkel. Na spisku su i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i gradonačelnik Londona Sadik Kan.

Na društvenim mrežama pojavio se hašteg #PrayforNewZealand, pod kojim ljudi širom sveta izražavaju žaljenje zbog masakra koji se dogodio i na smirivanje tenzija. Slične poruke pojavljivale se se posle velikih terorističkih napada u Evropi prethodnih godina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.