BOSANKA UVEK IDE U DŽAMIJU MASAKRA, DANAS JE ZBOG JEDNE STVARI ODUSTALA! Bošnjake je zločin podsetio na Srebrenicu
Džamija u kojoj se odigrao masakr, Foto: EPA/Martin Hunter

AMBASADOR BIH U AUSTRALIJI OTKRIO

BOSANKA UVEK IDE U DŽAMIJU MASAKRA, DANAS JE ZBOG JEDNE STVARI ODUSTALA! Bošnjake je zločin podsetio na Srebrenicu

Hajrić navodi da u Krajstčurču žive dve bošnjačke porodice

Objavljeno: 15.03.2019. 14:55h
  • 2

Ambasador BiH u Australiji Mirza Hajrić za Avaz je govorio o napadu na Novom Zelandu, a koji je itekako uznemirio Bošnjake koji tamo žive.

- Na Novom Zelandu možda možete doživeti potres ili neku drugu prirodnu nedaću, ali oružani napad kakav se dogodio u džamijama u Krajstčurču sigurno ni u primislima nikad ne biste mogli očekivati. Ovo je zemlja u kojoj se govori 160 jezika, u kojoj živi 200 nacija, u kojoj nema nacionalne i rasne mržnje. Napad koji se dogodio posebno je uznemirio Bošnjake i na Novom Zelandu i u Australiji jer je napadač masakr počinio uz slušanje četničkih pesama koje pozivaju na klanje i ubijanje - kazao je Mirza Hajrić.

 

Hajrić navodi da u Krajstčurču žive dve bošnjačke porodice - Fatime Kafedžić i Refika Šabića i svi njihovi članovi su dobro i zdravo.

- Fatima redovito ide u džamiju u kojoj se masakr dogodio. Jutros ju je jaka kiša sprečila da ode. U kontaktu sam s našim ljudima. Uznemireni su. Ovde u Australiji je dosta ljudi iz Podrinja, posebno iz Srebrenice, koje je masakr na Novom Zelandu, počinjen uz četničke pesme, podsetio na ono što su oni preživeli 1995. godine.Neprestano me zovu, traže informaciju više jer su u strahu za svoje prijatelje i poznanike koji žive na Novom Zelandu - navodi Hajrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media