MANIFEST ZLA: Terorista sa Novog Zelanda je nekoliko sati pre MASAKRA objavio NAJAVU SVOG ZLOČINA
Manifest masovnog ubice, Foto: Twitter printscreen

BRENTON TARANT

MANIFEST ZLA: Terorista sa Novog Zelanda je nekoliko sati pre MASAKRA objavio NAJAVU SVOG ZLOČINA

Manifest je nazvao "Velika zamena" a objavio ga je jutro pre nego što je izvršIo masakr u Krajstčurču

Objavljeno:

Terorista koji je ubio 49 ljudi u dve džamije na Novom Zelandu, Brenton Tarant (28) nekoliko sati pre napada objavio je svoj manifest u kojem je najavio napad.

Manifest je nazvao "Velika zamena" a objavio ga je jutro pre nego što je izvršIo masakr u Krajstčurču.

U jezivom delu na 73 strane Tarant opisuje zašto je izabrao baš ovo mesto za napad, a navodi i da ga je inspirisao ubica Andreas Brejvik. Brejvika u manifestu naziva "vitezom" jer je Brejvik iz Norveške, koja je pružala podršku vitezima templarima koji su išli u Krstaške ratove.

Tarant je naveo i da se ovim napadom sveti za smrt devojčice koja je bila među žrtvama terorističkog napada u Švedskoj.

- Dve godine pre napada, drastično sam promenio svoje stavove. Taj period je bio između aprila 2017. i maja 2017. Prvi događaj koji je sve promenio bio je napad u Stokholmu 7. aprila 2017. Nisam mogao više da okrećem leđa nasilju. Nešto je bilo drugačije ovoga puta - napisao je ubica.

- Razliku je napravila Eba Akerlund. Eba je išla da se nađe sa majkom kada ju je ubio islamski ekstremista - piše dalje.

O svom krvavom pohodu je napisao:

- Pre svega želim da pokažem uzurpatorima da naša zemlja nikad neće biti njihova, naša domovina je samo naša i dok god beli čovek živi, oni nikada neće osvojiti našu zemlju i zameniti naše ljude.

Sebe je opisao kao "običnog belca, sa običnom porodicom". Odrastao je u mestu Grifon, a otac mu je preminuo od raka 2010. godine. Majka mu je i dalje živa.

Nije išao na univerzitet, jer mu se "nije dopalo ono što nude kao obrazovanje". Radio je kao lični trener i žene koje su ga poznavale kažu da je bio dugo u teretani i da se držao stroge dijete.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.