NATO KREĆE U NAPAD NA RUSIJU! Da li je i zvanično krenulo RUŠENJE PUTINA od strane Zapada?
Vladimir Putin na udaru, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

ŠTA SE DEŠAVA?

NATO KREĆE U NAPAD NA RUSIJU! Da li je i zvanično krenulo RUŠENJE PUTINA od strane Zapada?

NATO razmešta rakete kao priprema za napad

Objavljeno:

Sajber-strukture koje je NATO stvorio u baltičkim državama predviđene su za napad na kritične objekte u Rusiji kako bi ih onesposobile, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Mihail Popov u intervjuu za list „Crvena zvezda“.

Popov je podsetio da su „globalni informacioni prostor mnogi stručnjaci već prepoznali kao novo ratište“.

„S tim u vezi, Sjedinjene Američke Države i njihovi partneri u NATO-u posvećuju ozbiljnu pažnju aktivnim dejstvima u kibernetičkom prostoru i dobijanju potpune kontrole nad ovom sferom. Centar za strateške komunikacije NATO-a u Rigi i zajednički centar naprednog iskustva u kibernetičkoj odbrani u Talinu usmereni su na vođenje sveobuhvatnog informacionog rata“, objasnio je Popov.

„Osnovni zadatak ovih struktura je da izbace iz upotrebe računarske mreže važnih objekata i infrastrukture potencijalnog protivnika, pre svega, Rusije — ometanjem funkcionisanja sistema državne uprave, finansijskih institucija, preduzeća, elektrana, železničkih stanica i aerodroma“, istakao je on.

Popov je dodao da NATO oživljava sistem transatlantskog prebacivanja trupa iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade u Evropu za njihovo raspoređivanje na granici sa Rusijom. Ovaj sistem stvoren je tokom Hladnog rata.

„U protekle dve godine, u okviru realizacije ’Akcionog plana za povećanje borbene gotovosti oružanih snaga NATO-a‘ i ’Koncepta naprednog prisustva i pojačanja‘, broj pripadnika snaga visokog prioriteta povećan je 1,6 puta — sa 25 na 40 hiljada ljudi“, ukazao je Popov.

On je podsetio da su u baltičkim zemljama razmeštene pojačane taktičke grupe multinacionalnog sastava od po 1.000 vojnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.