TORNADO U NEMAČKOJ! SNIMIO GA MEŠTANIN: Nadao sam se da će da ode u šumu, ali je krenuo ka kući! (VIDEO)
Snimak tornada, Foto: Twitter printscreen

JEZIVA OLUJA

TORNADO U NEMAČKOJ! SNIMIO GA MEŠTANIN: Nadao sam se da će da ode u šumu, ali je krenuo ka kući! (VIDEO)

Tornado je u Roetgenu uništio desetak kuća do te mere da se u njima više ne može živeti

Objavljeno:

Okolinu nemačkog grada Ahena, u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija u sredu uveče pogodio je snažan tornado.

Kratka, ali žestoka oluja oštetila je četrdesetak kuća, rušila drveće, oštećeno je nekoliko automobila, a u nepogodi je povređeno nekoliko ljudi.

- Kada je krenula oluja, sedeo sam kod kuće za stolom u dnevnoj sobi i rešavao račune. Kako se tornado počeo približavati, otrčao sam u spavaću sobu, stao pokraj prozora i počeo da snimam. Bilo je stvarno dramatično. Klecala su mi kolena. Samo sam pomislio - nadam se da će tornado zaobići kuće i krenuti prema šumi - ispričao je Marko Vilms za RP Online.

- Nažalost, krenuo je prema mestu Roetgen, selu na granici s Belgijom. Sve skupa je trajalo možda dve minute. Na sreću, niko nije ozbiljno povređen - kazao je.

Tornado je u Roetgenu uništio desetak kuća do te mere da se u njima više ne može živeti, kazao je zvaničnik vatrogasne stanice Ahena za nemački portal Welt.

1 / 3 Foto: AP

U osnovnoj školi toga grada organizovan je krizni centar za sve meštane koji su ostali bez krova nad glavom. Prema procenama lokalne vatrogasne stanice, reč je o tridesetak ljudi kojima treba privremeni smeštaj dok se oštećenja na kućama ne saniraju.

- Vlasnici kuća će proveriti kakva je šteta, koju će verovatno pokriti osiguranje - izjaviio je gradonačelnik Roetgena Jorma Klaus.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.