TREBA KAZNITI KLINTONA ZBOG AGRESIJE NA SRBIJU: Rusija ne oprašta NATO BOMBARDOVANJE! Putin doneo rezoluciju!
Vladimir Putin, Foto: AP

usvojili rezoluciju

TREBA KAZNITI KLINTONA ZBOG AGRESIJE NA SRBIJU: Rusija ne oprašta NATO BOMBARDOVANJE! Putin doneo rezoluciju!

Iako se ne preceziraju imena, jasno se aludira na tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, britanskog premijera Tonija Blera, nemačkog kancelara Gerharda Šredera i generalnog sekretara Havijera Solanu

Objavljeno: 22:43h

Rusija i njen predsednik Vladimir Putin traže da se inicijatori NATO bombardovanja Srbije 1999. godine kazne zbog zločina protiv mira i čovečnosti.

Gornji dom ruskog parlamenta usvojio je rezoluciju u kojoj se navodi da je vojna operacija NATO predstavljala nezakonitu agresiju, zbog čega bi nalogodavce ovog zločina trebao pozvati na odgovornost. Iako se ne preceziraju imena, jasno se aludira na tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, britanskog premijera Tonija Blera, nemačkog kancelara Gerharda Šredera i generalnog sekretara Havijera Solanu.

Nato je koristio municiju punjenu osiromašenim uranijumom, što je dovelo do brojnih žrtava među civilima. Priznanje nezavisnosti Kosova od zemalja Zapada predstavljalo je nastavak onoga što je NATO započeo, a to je podrška separatizmu. Operacija NATO predstavlja akt agresije protiv suverene države i zato inicijatore zločina treba pozvati na odgovornost.

navodi se u dokumentu.

Ruski senatori upozoravaju da se vojna operacija negativno odrazila na svet:

Lekcije nisu naučene. NATO je nastavio da koristi vojnu silu protiv suverenih država - Iraka, Libije, Sirije - a danas se pretnje mogu čuti i protiv Venecuele, Kube i Nikaragve.

navodi se u rezoluciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.