PUTIN JE ODUŠEVLJEN NOVIM RUSKIM SNAJPEROM: Pogađa cilj na 4000 METARA udaljenosti, ima specijalnu municiju (VIDEO)
DVL 10-M2 "Urbana" je laka snajperska puška namenjena izvršavanju širokog spektra zadataka. Svoju primenu ima unutar policijskih, ali i vojnih jedinica, Foto: Printscreen / Youtube

NEVEROVATNO

PUTIN JE ODUŠEVLJEN NOVIM RUSKIM SNAJPEROM: Pogađa cilj na 4000 METARA udaljenosti, ima specijalnu municiju (VIDEO)

Ova puška može da pogodi cilj na udaljenosti od čak 4000 metara. Međutim, kako je primetio Vladislav Lobajev, vlasnik fabrike oružja "Lobaev Arms" rekao je da takav rezultat ne može da postigne svaki profesionalni snajperista

Objavljeno: 13.03.2019. 22:21h
  • 1

Vladimiru Putinu predstavljeni su novi modeli snajperskih pušaka DVL 10-M2 "Urbana" i DXL-3 "Vozmezdije" koje proizvodi kompanija Lobaev Arms

DXL-3 "Vozmezdije" je visokoprecizna snajperska puška velikog dometa. Masivna puščana cev obezbeđuje visoku preciznost oružja. Podesivi kundak oružja je izrađen od specijalne legure aluminijuma koja se koristi u vazduhoplovnoj industriji. Brzina metka na ustima cevi iznosi 900 m/sek. Ukupna dužina puške je 1345 milimetra, a njena težina iznosi 7,95 kg. Dužina puščane cevi iznosi od 720 do 820 milimetara.

Ova puška može da pogodi cilj na udaljenosti od čak 4000 metara. Međutim, kako je primetio Vladislav Lobajev, vlasnik fabrike oružja "Lobaev Arms" rekao je da takav rezultat ne može da postigne svaki profesionalni snajperista.

- Za to je nužna priprema koja traje mesecima i godinama. To je specijalno konstruisano oružje, sa specijalnim optičkim nišanom sa kojim je moguće pucati pod izuzetno velikim uglom - rekao je Lobajev.

Snajper ima i specijalnu vrstu municije koja se razlikuje od standardnog/običnog metka 338LM. Ova municija obezbeđuje zrnu, koje je inače teže nego kod običnog metka, veću početnu brzinu na ustima cevi”, prenose ruski mediji.

DVL 10-M2 "Urbana" je laka snajperska puška namenjena izvršavanju širokog spektra zadataka. Svoju primenu ima unutar policijskih, ali i vojnih jedinica.

Brzina metka na ustima cevi iznosi 840 m/sek. Ukupna dužina puške je 1223 milimetra, a njena težina iznosi 6 kg. Dužina puščane cevi iznosi 660 milimetara.

Putin je posle upoznavanja sa osnovnim tehničko-taktičkim karakteristikama novog oružja ove puške uporedio sa "merzerima".

Lobajev je dodao da su obe puške uspešno završile sve testove koji su se realizovali pod patronatom Ministarstva unutrašnjih poslova. One se u ovom trenutku i dalje nalaze u fazi državnih ispitivanja, a zatim će biti uvedene u upotrebu oružanih snaga.

BONUS VIDEO:

PIRISING NA PUPKU, SEKSI TETOVAŽA I VRELO TELO: Maja Berović se skinula i pokazala koliko PUCA u bikiniju! (VIDEO)

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media