AMERIKA ĆE U AVGUSTU ZAPRETITI ČOVEČANSTVU: Tramp planira testiranje zabranjene nuklearne rakete!
Donald Tramp!, Foto: Youtube / Printscreen

STRAVIČNO!

AMERIKA ĆE U AVGUSTU ZAPRETITI ČOVEČANSTVU: Tramp planira testiranje zabranjene nuklearne rakete!

Vašington bi trebalo do avgusta da se povuče iz sporazuma, potpisanog 1987, kojim se zabranjuje testiranje i raspoređivanje raketa određenog dometa, koje se lansiraju sa zemlje

Objavljeno: 20:34h

Sjedinjene Američke Države planiraju da u avgustu izvedu prva testiranja vrste krstareće rakete, koja je pre više od 30 godina zabranjena Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, tvrde neimenovani zvaničnici američke odbrane.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa suspendovala je u februaru svoje članstvo u sporazumu, što joj je, s pravne tačke, dalo prostora da počne da pravi planove za testiranje "nenuklearne rakete" u avgustu, navodi AP.

Vašington bi trebalo do avgusta da se povuče iz sporazuma, potpisanog 1987, kojim se zabranjuje testiranje i raspoređivanje raketa određenog dometa, koje se lansiraju sa zemlje.

Demokrate u američkom Kongresu dovele su u pitanje koliko je mudro povući će iz sporazuma, ali su saglasne sa optužbama da ga je Rusija prekršila time što je, kako tvrde, rasporedila krstareće rakete, koje mogu da pogode američke saveznike u Evropi.

Nakon odluke SAD, i ruski predsednik Vladimir Putin suspendovao je ucešće Moskve u Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

BONUS VIDEO:

HOROR NA IBARSKOJ: Šleper pregazio pešaka (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.