Pjongjang preti nuklearkom Seulu i Vašingtonu zbog zajedničke vojne vežbe (FOTO) (GIF)

nasumično iz predostrožnosti

Pjongjang preti nuklearkom Seulu i Vašingtonu zbog zajedničke vojne vežbe (FOTO) (GIF)

Severna Koreja ocenjuje vojnu vežbu južnog suseda i SAD pripremom za invaziju njene teritorije
Objavljeno: 09:56h

Severna Koreja zapretila je danas južnom susedu i SAD da će sprovesti nuklearne napade protiv obe države koje su danas počele zajedničke vojne vežbe, što Pjongjang smatra pripremama za invaziju njene teritorije, javila je agencija KCNA. Vrhovna komanda vojske Severne Koreje saopštila je da postoji pretnja "preventivnih nuklearnih napada u ime pravde". Iz Pjongjanga ništa novo: Severna Koreja ispalila 6 raketa kratkog dometa (FOTO) Ta odluka dolazi nekoliko dana nakon što je Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju o pooštravanju sankcija vlastima Pjongjanga.

Severna Koreja saopštila je da je 7. februara uspešno lansirala posmatrački satelit pomoću rakete dugog dometa, a prethodno da je izvela prvo testiranje hidrogenske bombe. Pjongjang je danas optužio godišnje zajedničke vežbe Južne Koreje i SAD kao "otvorenu nuklearnu ratnu vežbu".
Oko 300.000 južnokorejskih i oko 15.000 američkih vojnika učestvuje na ovogodišnjim vežbama koje prete da ugroze odnose između dve Koreje, koje su tehnički i dalje u ratnom stanju jer su posle završetka korejskog rata (1950-1953) sklopile primirje ali ne i mirovni sporazum.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.