PROPAO IM BOLESTAN PLAN: Slovenka (21) namerno odsekla deo tela da bi od osiguranja naplatila skoro 400.000 evra!
Foto: EPA/Arshad Arbab

jezivo

PROPAO IM BOLESTAN PLAN: Slovenka (21) namerno odsekla deo tela da bi od osiguranja naplatila skoro 400.000 evra!

Policija je krajem prošlog dana uspela da reši slučaj i podnese krivične prijave

Objavljeno: 18:51h

Za ovaj slučaj osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane, dakle 29-godišnjak, 58-godišnjak, i 63-godišnjak u čijem su domu sve isplanirali.

Neverovatan slučaj prevare razmrsila je slovenska policija, otkrivši da je 21-godišnjakinja iz okolice Ljubljane namerno odrezala svoju ruku iznad lakta, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih društava, prikazavši to kao nesreću pri rezanju grana za ogrev.

Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane, 29-godišnjak, 58-godišnjak, i 63-godišnjak u čijem se domu sve planiralo i dogodilo.

Policija je krajem prošlog dana uspela da reši slučaj i podnese krivične prijave, objavila je ljubljanska policija u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Sve četiri osobe privedene su, nakon čega su dvojica puštena iz pritvora i braniće se sa slobode, dok je za 21-godišnjakinju i njenog 29-godišnjeg pomagača produžen pritvor.

Za pokušaj prevare više osiguravajućih društava preti im kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su osumnjičeni krajem prošle godine detaljno planirali prevaru i međusobno podelili uloge kako da je izvedu.

Nakon toga, sklopili su i sa 5 osiguravajućih društava polise osiguranja za slučaj nesreće.

Početkom ove godine, 21-godišnjakinja je namerno odrezala ruku, sa ciljem da se to prikaže kao nesreća pri rezanju drva za ogrev.

63-godišnjak koji je sudelovao u pokušaju prevare nakon toga joj je pružio prvu pomoć, i pozvao kola hitne pomoći, ali je odrezani deo ruke ostavio na mesto "nesreće".

Policija je kasnije odrezani ud odnela u bolnicu, gde su joj lekari operativnim zahvatom uspeli da "prišiju" deo tela, spasivši je od trajnog invaliditeta.

Nekoliko dana nakon "nesreće" osumnjičeni su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala nameru prevare i uspela je da reši slučaj

U slučaju da je prevara uspela, 21-godišnjakinja bi od osiguravajućih društava dobila 383.000 eura odštete, a verovatno i više od tri hiljade eura doživotne mesečne rente za invalidnost, dok se ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla pretrpeti odštetu i do preko 3 miliona eura.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.