POLITIČARU POGINULI ŽENA I DVOJE DECE U AVIONU SMRTI: Najtragičniji detalj velike nesreće! (FOTO)
Četvoro putnika imalo je pasoše Ujedinjenih nacija i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena!, Foto: Printscreen / BBC / Facebook

strašno

POLITIČARU POGINULI ŽENA I DVOJE DECE U AVIONU SMRTI: Najtragičniji detalj velike nesreće! (FOTO)

Četvoro putnika imalo je pasoše Ujedinjenih nacija i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena

Objavljeno:

Jutros se nakon poletanja iz Adis Abebe srušio Boeing etiopskog avioprevoznika Ethiopia Airlinesa.

Avion na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8.44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boeinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat, piše Index.hr.

Poginulo je 149 putnika i osam članova posade. Putnici su, kako je ranije kazao glasnogovornik kompanije, bili državljani iz više od 30 zemalja.

Među putnicima bila su 32 državljanina Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmoro iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Nizozemske, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljanina iz Maroka, Španije, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četvoro putnika imalo je pasoše Ujedinjenih nacija i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

Tako je Anton Hrnko, slovački zastupnik i dopredsednik Slovačke nacionalne stranke, na svom Facebooku objavio kako su među poginulim Slovacima bili njegova žena i dvoje dece.

Poginuo je i Jonathan Seex, šef kompanije Tamarind Group. Reč je o kompaniji koja poseduje lanac restorana širom Afrike.

Imenovani su i ruski državljani koji su poginuli u padu. To su Ekaterina Polyakova, Alexander Polyakov i Sergei Vyalikov.

Avion vozio iskusan pilot

Kompanija je objavila kako je avionom upravljao iskusan pilot. Glavni kapetan Yared Getachew iza sebe je imao preko 8000 sati leta. Njegov prvi zamenik bio je Ahmed Nur Mohammod Nur. On je iza sebe imao 200 sati leta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.