BRITANIJA JE ZVANIČNO NA NOGAMA, BRANI SE RAKETNIM RAZARAČEM: Ruski brod prišao OBALI, IZAZIVA HALUCINACIJE!
Brodovi na teritoriji Velike Britanije!, Foto: Youtube / Printscreen

PROVOKACIJA!

BRITANIJA JE ZVANIČNO NA NOGAMA, BRANI SE RAKETNIM RAZARAČEM: Ruski brod prišao OBALI, IZAZIVA HALUCINACIJE!

Predsednik Škotske nacionalne partije za odbranu Stjuart Makdonald oštro je reagovao na prolazak "Admirala Gorškova"

Objavljeno: 10.03.2019. 16:32h
  • 4

Odred brodova Severne flote Rusije na čelu sa fregatom "Admiral Gorškov" prošao je u blizini baze ratnog vazduhoplovstva Škotske i uznemirio kraljevsku mornaricu i britanske političare, prenosi list Tajms.

List navodi da je glavna pažnja bila usmerena na "Admirala Gorškova" zbog najnovijeg sistema za vizuelno-optičko ometanje "Filin" koji, prema informacijama lista, može da izazove halucinacije protivnika.

Takođe, list tvrdi da je ruski brod navodno izveo protivdiverzione vežbe u blizini škotskog grada Losimuta, što je bio razlog da se raketni razarač "Defender" britanske mornarice angažuje da prati "Admirala Gorškova".

Predsednik Škotske nacionalne partije za odbranu Stjuart Makdonald oštro je reagovao na prolazak "Admirala Gorškova", rekavši da Rusija namerno provocira izvođenjem vojnih vežbi u teritorijalnim vodama Velike Britanije.

Pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Velike Britanije, Tajms navodi da su se ruski brodovi približili obali Škotske samo da bi sačekali da prođe oluja.

- Grupa je ušla u zaliv Mori Fert da bi sačekala da prođe oluja. Ako vam kažu da je bilo provokacija, znajte da je to "patka" - komentarisao je izvor.

Ranije je pres-služba Severne flote Rusije saopštila da, osim "Admirala Gorškova", grupu čine višenamenski logistički brod "Elbrus" i spasilački tegljač "Nikolaj Čiker". Od trenutka napuštanja Glavne baze Severne flote - Severomorska, ruski mornari prešli su više od dve hiljade morskih milja.

Kako je saopštio načelnik pres-službe Severne flote kapetan prve klase Vadim Serga, u narednih nekoliko meseci ruski brodovi će izvršavati zadatke na različitim mestima svetskog okeana. Osnovni zadaci pohoda su demonstracija zastave i obezbeđivanje pomorskog prisustva u operativno važnim područjima udaljene okeanske zone.

BONUS VIDEO:

KURIR NA LICU MESTA! DRŽAVNI VRH STIGAO OVOG JUTRA SA PATRIJARHOM SPC O KOSOVU (KURIR TV)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media