PREMINUO ČUVENI MAFIJAŠKI BOS: Persiko zvani ZMIJA bio je glava bande u Njujorku čak i iz zatvora!
Ilustracija, Foto: Profimedia

bio na doživotnoj

PREMINUO ČUVENI MAFIJAŠKI BOS: Persiko zvani ZMIJA bio je glava bande u Njujorku čak i iz zatvora!

U zatvoru, od šećerne bolesti, umro veliki njujorški mafijaški bos Karmajn Persiko. Rudi Đulijani slavan zbog "zatvaranja" ovejanog ubice

Objavljeno:

Bivši vođa velike njujorške kriminalne bande Karmajn Persiko preminuo je u zatvoru, gde je služio kaznu od 139 godina, na koliko je bio osuđen.

Persikov advokat Benson Vejntraub izjavio je da je on umro usled komplikacija nastalih zbog dijabetesa. Za sobom je ostavio suprugu, dvoje dece i petnaestoro unučadi.

Ovaj 85-godišnjak je bio poznat kao Zmija. Smatra se da je nastavio da vodi svoju kriminalnu organizaciju i iza rešetaka, što ga čini jednim od najdugovečnijih vođa mafije u istoriji, prenosi Bi-Bi-Si.

Persiko je rođen u Bruklinu 1933. godine, kao sin stenografa advokatske kancelarije. Napustio je srednju školu i postao vođa ulične bande i imao je 17 godina kada je počinio prvo ubistvo, u tuči u parku.

Persiko je napredovao u organizaciji "Kolombo", jednoj od pet kriminalnih porodica u italijansko-američkoj mafiji u Njujorku u to vreme, na čije je čelo došao sedamdesetih godina, nakon sukoba s drugim vođama bandi.

Tek posle istorijskog sudskog procesa iz 1986. godine, koji je predvodio Rudi Đulijani, kasnije gradonačelnik Njujorka i sadašnji advokat predsednika Donalda Trampa, Persiko je konačno zatvoren.

- On je najfascinantnija figura koju sam sreo u svetu organizovanog kriminala - rekao je bivši savezni tužilac Edvard Mekdonald za "Njujork tajms".

- Zbog ugleda, inteligencije i žilavosti, bio je legenda sa 17 godina, a kasnije je kao šef mafije postao heroj u određenim delovima Bruklina.

Persiko se dovodi u vezu sa 20 ubistava - neka je sam izvršio, a za neka je bio nalogodavac.

BONUS VIDEO: NASER ORIĆ ME JE HAPSIO, GIŠKA JE BIO SA MNOM! Vuk Drašković otkriva sve TAJNE 9. marta

(Espreso.co.rs / Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.