ČITAVA VENECUELA ZAVIJENA U TAMU: Širom zemlje NESTALO STRUJE, vlada to objasnila optužbama! (VIDEO)
Venecuela je ostala bez struje, Foto: Youtube printscreen

život u siromaštvu

ČITAVA VENECUELA ZAVIJENA U TAMU: Širom zemlje NESTALO STRUJE, vlada to objasnila optužbama! (VIDEO)

Nestanak struje doveo je do toga da su letovi za Karakas preusmereni, a stotine radnika moralo je da ode svojim kućama pešice

Objavljeno:

U većini Venecuele nestala je struja.

Prvo je Karakas zavijen u tamu, i to za vreme "špica" u četvrtak. Zatim su i ostali delovi zemlje ostali bez struje.

Vlada Nikolasa Madura okrivila je opoziciju, optuživši ih za sabotažu.

Nestanak struje doveo je do toga da su letovi za Karakas preusmereni, a stotine radnika moralo je da ode svojim kućama pešice.

Venecuela električnu energiju uglavnom dobija iz hidroelektrana, a ne iz svojih naftnih rezervi. Godine neulaganja u električni sistem doveo je do propadanja istog, pa nestanci struje nisu retki.

Huan Gvaido, lider opozicije, rekao je da je nestanak struje izazvao "haos, zabrinutost i bes" ali i da je to dokaz "nesposobnosti uzurpatora".

- Svetlo će se vratiti kada se Maduro smeni s vlasti. Nema hrane. Nema lekova. Sledeće, nema Madura - rekao je Gvaido.

Nestanci struje nisu ništa čudno u Venecueli, a učestaliji su od kada je nacionalizovana elektrodistribucija 2007. godine. 2016. godine Vlada je proglasila 60-dnevno vanredno stanje zbog struje, koju su kontrolisano isključivali i do šest sati.

Kritičari naglašavaju da je to dovelo do velikih propadanja hrane, ali i talasa kriminala. A kada god bi se dogodili "neplanirani" nestanci struje, vlast je uvek krivila nekog drugog.

Prošlog oktobra, ministar Luis Mota Domingez na Instagramu je objavio da nestanke uzrokuju "životinje poput pacova, miševa, mačaka i veverica" koje ulaze u instalacije, pre nego što je dodao da su i "iguane uključene".

Još jedan zvaničnik vlade, Lisandro Kabeljo, nestanke struje objasnio je time što je zemlja u blizini ekvatora. On je rekao da to što su "blizu Suncu" uzrokuje da se struja intezivnije troši.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.