ŠOKANTNA IZJAVA LUKAŠENKA: Usudio se da UCENI PUTINA NAJSTRAŠNIJE! RUSKI CAR NEĆE ĆUTATI
U toku su pregovori o ceni koju će ta zemlja plaćati za rusku naftu, pa se i ovakva izjava može shvatiti u tom svetlu, prenela je agencija AP, Foto: Printscreen

SUKOB NA POMOLU

ŠOKANTNA IZJAVA LUKAŠENKA: Usudio se da UCENI PUTINA NAJSTRAŠNIJE! RUSKI CAR NEĆE ĆUTATI

U toku su pregovori o ceni koju će ta zemlja plaćati za rusku naftu, pa se i ovakva izjava može shvatiti u tom svetlu, prenela je agencija AP

Objavljeno:

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko rekao je danas na sednici vlade da bi povezanost Belorusije sa NATO ojačalo nacionalnu sugurnost.

U toku su pregovori o ceni koju će ta zemlja plaćati za rusku naftu, pa se i ovakva izjava može shvatiti u tom svetlu, prenela je agencija AP.

Lukašenko je ranije ove godine proveo nedelju dana u razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Komentari dolaze usred pregovora sa Rusijom oko 400 miliona dolara koje Belorusija rizikuje da izgubi nakon što Rusija objavi povećanje cene nafte za tu zemlju.

Predsednik Belorusije je u januaru ove godine najoštrije upozorio Rusiju da može da ostane bez saveznika ukoliko ne ponudi kompenzaciju za povećane cene nafte.

Lukašenko, koji je na čelu Belorusije skoro 25 godina, oslanja se na pozajmice i jeftine energente iz Rusije, a prema procenama beloruskih zvaničnika, odluka Moskve da naplati isporuku sirove nafte po višim cenama koštaće Belorusiju 11 milijardi dolara više u narednih šest godina, prenosi AP.

BONUS VIDEO:

Ivana Španović o osvojenom zlatu na EP u Glazgovu: Plakala sam kao ludak, Strahinja mi je dao dodatnu snagu!

(Espreso.co.rs / Nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.