GENERAL GERASIMOV OTKRIO: Ovo je taktika američke vojske za NAPAD NA RUSIJU!
Vladimir Putin i Valerij Gerasimov, Foto: Profimedia

otkrio!

GENERAL GERASIMOV OTKRIO: Ovo je taktika američke vojske za NAPAD NA RUSIJU!

General Gerasimov je naveo da se nešto slično već događalo u iraku, Libiji i Ukrajini, a sada se pokušava u Venecueli

Objavljeno:

Pentagon je započeo razradu svoje nove strategije vojnih dejstava pod nazivom „Trojanski konj“ – izjavio je načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov.

General armije Gerasimov istovremeno je i prvi zamenik ministra odbrane RF, a objasnio je da se nova američka strategija oslanja na „aktivno korišćenje protestnog potencijala pete kolone u funkciji destabilizacije situacije sa istovremenim nanošenjem udara visokopreciznim oružjem po najvažnijim objektima protivnika“.

Gerasimov je naglasio da se radi o „principijelno novoj strategiji vođenja ratnih operacija“. I nastavio:

„Želim da ukažem da je Rusija spremna za osujećivanje svake američke strategije. Poslednjih godina smo za vreme vojnih vežbi razradili konceptualne pristupe za neutralisanje agresivnih dejstava verovatnih protivnika. Naš glavni odgovor je – strategija aktivne odbrane koja polazi od odbrambenog karaktera naše vojne doktrine, a predviđa izvođenje kompleksnih mera sračunatih na brže neutralisanje pretnji bezbednosti države“.

U ovom kontekstu je posebno istakao:

„Mi moramo u razvoju vojne strategije uvek biti korak ispred verovatnih protivnika“.

Vrativši se ponovo vojnim planovima SAD, Gerasimov je ukazao da su se Vašington i njegovi saveznici opredelili za „agresivni smer spoljne politike“:

„Rade na ofanzivnim vojnim dejstvima poput globalnog udara i multisfernih bitaka. Sjedinjene Države u sve to uključuju tehnologije obojenih revolucija i takozvane meke sile. Cilj im je uništavanje državnosti nepoćudnih zemalja, smena zakonite vlasti u takvim zemljama i podrivanje njihovog suvereniteta“.

General Gerasimov je naveo da se nešto slično već događalo u iraku, Libiji i Ukrajini, a sada se pokušava u Venecueli.

Načelnik ruskog Generalštaba sve je ovo rekao na konferenciji posvećenoj vojnoj strategiji, naglasivši da se SAD spremaju za ratovanje sa „visokotehnološkim protivnicima“ sa izvođenjen napadačkih operacija i iz kosmosa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fakti.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.