GVAIDA U VENECUELI ČEKA MRAČNA SUDBINA: Ambasador otkrio šta Maduro planira kada se lider opozicije vrati
Gvaido u Brazilu, Foto: PA/Joédson Alves

kriza u venecueli

GVAIDA U VENECUELI ČEKA MRAČNA SUDBINA: Ambasador otkrio šta Maduro planira kada se lider opozicije vrati

Rojters je preneo da je Gvaido juče iz Brazila poručio da će se do ponedeljka vratiti u Venecuelu uprkos pretnjama

Objavljeno:

Ambasador Venecuele u UN Samuel Monkada izjavio je da će o sudbini vođe venecualanske opozicije Huanu Gvaidu odlučiti Vrhovni sud, kada Gvaido odluči da se vrati u zemlju.

- Venecuela ima institucije, imamo Vrhovni sud i na Vrhovnom sudu je da odluči po tom pitanju - kazao je Monkada, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je američki specijalni izaslanik za Venecuelu Eliot Ejbrams istovremeno obećao podršku Gvaidu i zapretio vladi u Karakasu da će se suočiti sa međunarodnim odgovorom u koliko vođa opozicije buide uhapšen po povratku u zemlju.

Podseća se da je venecuelanski Vrhovni sud ranije zabranio Gvaidu napuštanje zemlje, ali je on bez obzira na to 22. februara otputovao u u kolumbijski grad Kukutu na granici sa Venecuelom kako bi nadgledao isporuku humanitarne pomoći.

Rojters je preneo da je Gvaido juče iz Brazila poručio da će se do ponedeljka vratiti u Venecuelu uprkos pretnjama koje su upućene njemu i njegovoj porodici, kao i da će danas otputovati u Paragvaj.

Gvaido je, obraćajući se novinarima nakon susreta sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom, rekao da bez diskusije o izborima neće biti razgovora sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom.

S druge strane, Bolsonaro je rekao da je Gvaido oličenje nade za povratak "slobodne, demokratske i prosperitetne Venecuele." Predsednik Paragvaja Mario Abdo je na Tviteru potvrdio da će Gvaido boraviti u poseti Paragvaju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.