ZBOG OVOG KIMOVOG PREDLOGA JE PROPAO SAMIT! Od Trampa je tražio NEMOGUĆE
Tramp i Kim se ipak nisu dogovoriili, Foto: EPA/KCNA

NEMA DOGOVORA

ZBOG OVOG KIMOVOG PREDLOGA JE PROPAO SAMIT! Od Trampa je tražio NEMOGUĆE

Kim i Tramp su danas završili samit, ranije nego što je predviđeno, bez dogovora!

Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je njegov samit sa severnokorejskim vodjom Kim Džong Unom propao kada je Severna Koreja tražila puno ukidanje međunarodnih sankcija predvođenih Amerikom, u zamenu za zatvaranje jednog nuklearnog postrojenja Jongbijon.

Kim i Tramp su danas završili samit, ranije nego što je predviđeno, bez dogovora i odmah su u odvojenim konvojima napustili luksuzno zdanje u centru Hanoja gde su održavani razgovori, javila je agencija Frans pres.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je rekla da dogovor nije postignut ali će razgovori izmedju dve delegacije biti nastavljeni u budućnosti.

Tramp i državni sekretar Majk Pompeo rekli su novinarima u Vijetnamu danas da SAD nisu spremne da sklope sporazum ukoliko se Severna Koreja ne obaveže da odustane od svojih tajnih nuklearnih pogona van Jonbijona, kao i svog programa proizvodnje raketa i bojevih glava.

Stručnjaci su rekli da Vašington ne bi trebalo da napravi velike ustupke za sporazum koji podrazumeva samo postrojenje Jongbijon zato što se veruje da Severna Koreja tajno upravlja drugim lokacijama za obogaćivanje uranijama skrivene širom zemlje.

Tramp je rekao da se samit završio u dobrom tonu ali da za sada nema planova za treći samit.

Američki predsednik je još rekao da ne veruje da je severnokorejski vođa Kim Džong Un uključen u maltretiranja američkog studenta Ota Varmbiera koji je umro posle pritvora u Severnoj Koreji.

- Rekao mi je da nije znao ništa o tome i ja ću mu verovati na reč- rekao je Tramp o severnokorejskom vođi.

Tramp se smatra zaslužnim za oslobadjanje američkih zatvorenika u inostranstvu i koristio je smrt 22-ogodišnjeg studenta Varmbiera za osudu Severne Koreje i njenog kršenja ljudskih prava pre nego što je ublažio retoriku uoči razgovora sa Kim Džong Unom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.