TAJNOVITA VEČERA TRAMPA I KIMA: Novinarima branili da uđu, a razlog je skandalozan!
Srdačno rukovanje, Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

samit u hanoju

TAJNOVITA VEČERA TRAMPA I KIMA: Novinarima branili da uđu, a razlog je skandalozan!

U pratnji Trampa i Kima su njihovi viši savetnici

Objavljeno:

U Hanoju je počela večera američkog i severnokorejskog lidera Donalda Trampa i Kim Džong Una, a Tramp je prethodno opisao odnos sa Kimom kao "veoma poseban odnos".

Tramp je, uoči večere, rekao novinarima da se nada da će dosta stvari biti rešeno i smatra da će razgovori dovesti do "divne, zaista divne situacije na duge staze", prenosi AP.

On je kazao i da će večera biti brza, jer ih sutra očekuje veoma naporan dan, kada će za pregovaračkim stolom pokušati da isprati dogovor za denuklearizaciju.

U pratnji Trampa i Kima su njihovi viši savetnici, među kojima su američki državni sekretar Majk Pompeo i v.d. šefa osoblja Bele kuće Mik Malvani.

Američka agencija prenosi da Bela kuća ograničava pristup novinarima samitu, navodeći da je četvorici novinara štampanih medija, među kojima je i novinar AP-a, bilo zabranjeno da proprate početak večere Trampa i Kima.

Kako se navodi, to se desilo jer su dvojica od te grupe novinara postavila na samitu pitanje predsedniku tokom ranijeg događaja.

Predstavnica Bele kuće zadužena za medije Sara Senders saopštila je da je zbog "osetljive prirode sastanka" Bela kuća ograničila pristup večeri.

Ona je prvo rekla da nikom od novinara neće biti dozvoljeno da prisustvuje večeri, ali nakon što su se fotografi pobunili i rekli da neće pokriti taj događaj, samo jednom novinaru štampanih medija i jednom radio novinaru dozvoljen je pristup.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.