TRAMP I KIM U PRIJATELJSKOM SUSRETU: Pružili jedno drugom ruke, pa započeli sastanak! (VIDEO)
Rukovanje dva lidera, Foto: EPA/JEON HEON-KYUN

samit u hanoju

TRAMP I KIM U PRIJATELJSKOM SUSRETU: Pružili jedno drugom ruke, pa započeli sastanak! (VIDEO)

Tramp i Kim će imati sastanak od 20 minuta

Objavljeno: 13:11h

Predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un stigli su u hotel Metropol u glavnom gradu Vijetnama, gde danas počinje njihov drugi samit.

Tramp i Kim će imati sastanak od 20 minuta pre nego što nastave razgovor tokom večere koju Bela kuća opisuje kao "društvenu večeru".

- Uspeli smo da pređemo preko prepreka i danas se nalazimo ovde - rekao je Kim.

Tramp je nahvalio Kima.

- Želim da kažem da mi je čast biti s Kimom u Vijetnamu. Imali smo vrlo uspešan prvi sastanak i smatram da će ovaj biti jednako uspešan, ako ne i uspešniji od prošlog. Postigli smo veliki napredak i mislim da je najveći napredak u našem odnosu - rekao je Tramp.

Obratio se Kimu.

- Kao što sam rekao više puta, mislim da vaša zemlja ima neverovatan i neograničen ekonomski potencijal. Mislim da ćete, kao veliki vođa, imati sjajnu budućnost s vašom zemljom i radujem se tome. Pomoći ćemo da se to dogodi - rekao je Tramp.

Lideri SAD i Severne Koreje sutra će nastaviti sa zvaničnim susretima u Hanoju tokom kojih će biti reči o Kimovom nuklearnom programu.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je ranije da će Trampu na današnjoj večeri društvo praviti državni sekretar SAD Majk Pompeo i vršilac dužnosti šefa kabineta američkog predsednika Mik Malvejni. Uz Kima će biti njegova desna ruka Kim Jong Čol i šef severnokorejske diplomatije Ri Jong Ho.

Tramp i Kim su se prvi put sastali u Singapuru 12. juna 2018. godine, kada se Kim obavezao da će raditi na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.