NIKO NE ZNA GDE JE LEPA MAROKANSKA PRINCEZA! Nema je već 2 godine, u narodu kruže strašne glasine!
Lala Salma je poslednji put viđena 2017. godine, Foto: EPA/Federico Anfitti

lala salma

NIKO NE ZNA GDE JE LEPA MAROKANSKA PRINCEZA! Nema je već 2 godine, u narodu kruže strašne glasine!

Princeza Lala Salma (40) je nestala i u javnosti nije viđena od kraja 2017. godine

Objavljeno:

Britanski princ Hari (34) i njegova trudna supruga Megan Markl (37) su se u ponedeljak, tokom zadnjega dana svojeg službenog puta u Maroko, sastali s kraljem Muhamedom VI. (56).

Ali na sastanku nije bilo Muhamedove supruge princeze Salme. Princeza Lala Salma (40) je nestala i u javnosti nije viđena od kraja 2017. godine.

Nagađalo se da se par rastao, ali to nikada nije službeno potvrđeno, piše Daily Mail. Mediji pišu kako se Lala Salma možda skriva negde u Maroku ili je u egzilu u SAD-u.

Lala Salma i kralj Muhamed VI. su upoznali na zabavi 1999. i venčali su se 2001. godine. Par je dobio dvoje dece.

Lala Salma i Muhamed prekinuli su dugogodišnju tradiciju da se žene kraljeva ne smeju pojavljivati u javnosti. Par je javno objavio fotografije venčanja, a Salma je često putovala i javno zastupala zemlju. U javnosti se pojavila zadnji put na izložbi u muzeju u Rabatu.

Mediji u Maroku jednostavno ignorišu njenu odsutnost i ne pitaju gdj je princeza. Nagađalo se i da živi na grčkom ostrvu s ćerkom princezom Lala Kadija (11). Par ima i sina. Princ Mulej Hasan (15) je jedan od najbogatijih tinejdžera na svetu.

- Mislim da je Salma bila pod pritiskom jer je bila prva "vidljiva" supruga marokanskog monarha. Osim toga između njih je i razlika u godinama - kaže novinarka Neti Leistra.

Kralj Hasan II je umro 1999. godine pa je Muhamed postao novi marokanski kralj. Ubrzo po dolasku na presto, obratio se Marokancima putem televizije i obećao im borbu protiv siromaštva i korupcije, nova radna mesta i unapređenje ljudskih prava.

Muhamedovi najveći kritičari su konzervativci i fundamentalisti koji negoduju zbog reformi koje kralj sprovodi. Oformio je komisiju čiji je zadatak bio istražiti kršenja ljudskih prava tokom vladavine njegovog oca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.