OVE DVE ZEMLJE ĆE ZAJEDNO BRANITI BALKAN: Najavljeno ujedinjenje i transformacija ORUŽANIH SNAGA!
Grčka teži tome da postane glavni strateški odbrambeni partner Severne Makedonije, Foto: Wikipedia

ima strategiju

OVE DVE ZEMLJE ĆE ZAJEDNO BRANITI BALKAN: Najavljeno ujedinjenje i transformacija ORUŽANIH SNAGA!

Apostolakis je objasnio da bi, ukoliko Grčka pruža doprinos u transformisanju vojske Severne Makedonije, to moglo da zaustavi uticaj drugih regionalnih kandidata

Objavljeno:

Grčki ministar odbrane Evangelos Apostolakis rekao je da Grčka teži tome da postane glavni strateški odbrambeni partner Severne Makedonije, prenosi makedonski portal „A1on“.

„Naša težnja je da postanemo glavni strateški odbrambeni partner Severne Makedonije u održavanju mira i jačanju saradnje na Balkanu“, istakao je Apostolakis u intervjuu za grčki list „Katimerini“.

Apostolakis je u prvom intervjuu od preuzimanja funkcije ministra odbrane objasnio da bi, ukoliko Grčka pruža doprinos u transformisanju vojske Severne Makedonije, to moglo da zaustavi uticaj drugih regionalnih kandidata.

„Sprovođenje Sporazuma iz Prespe i integracija Severne Makedonije u NATO kreiraju preduslove za jačanje i proširenje saradnje sa susednom zemljom u oblastima odbrane, učvršćujući uzajamne odnose i obezbeđujući više beneficija koje nisu samo u oblasti odbrane“, napomenuo je ministar.

On je precizirao da će njihov potencijalni doprinos u transformaciji oružanih snaga Severne Makedonije udaljiti druge regionalne kandidate koji bi mogli da izvuku korist i da utiču na njihovog suseda.

„Naša težnja je da naša zemlja postane glavni strateški odbrambeni partner Severne Makedonije u održavanju mira i jačanju saradnje na Balkanu“, zaključio je ministar odbrane Grčke.

Bonus video

(Espreso.co.rs/sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.