MAJKA IM JE SVAKO VEČE POSTAVLJALA ISTO PITANJE: Godinama kasnije zbog toga su postali MILIONERI!
Džon i Bert Džejkobs, Foto: Printscreen/youtube

BRAĆA DŽEJKOBS

MAJKA IM JE SVAKO VEČE POSTAVLJALA ISTO PITANJE: Godinama kasnije zbog toga su postali MILIONERI!

Bert i Džon Džejkobs svoje zaposlene sada svakog dana pitaju isto pitanje

Objavljeno:

- Šta vam se lepo danas dogodilo? - pitanje je koje je Džoan Džejkobs svake večeri pitala svoju decu, a rezultiralo je kompanijom vrednom 100 miliona dolara. Kako piše Biznis Insajder, njeni najmlađi sinovi Bert i Džon osnovali su danas uspešnu kompaniju "Life is Good" koja se bavi proizvodnjom majica, a inspiraciju su pronašli upravo u pitanju svoje majke.

Budući da je njihov otac nakon saobraćajne nesreće izgubio desnu ruku, bio je prilično frustriran pa je neprestano bio loše raspoložen i vikao, a kako bi atmosferu učinila što je moguće pozitivnijom, Džoan Džejkobs svoju porodicu je svake pitala da joj ispričaju nešto lepo što im se dogodilo tog dana.

- Iako su to bile veoma jednostavne reči, u potpunosti su promenile energiju u kući. U trenutku smo počeli da pričamo najbolje, najsmešnije i najbizarnije delove našeg dana - sećaju se braća koja su napisala i knjigu Life is Good.

Odrastanje s majkom koja je pevala dok je kuvala, pričala viceve i animirala svojoj deci svaku knjigu koju su čitali koliko god da je loših situacija bilo u njenom životu, naučilo je braću Berta i Džona veoma važnu lekciju - “Sreća ne zavisi od okolnosti u kojima se nalazite”, pričaju braća.

- Pokazala nam je da je optimizam hrabar odabir na koji se možete odučiti svaki dan, pogotovo kad se suočite s poteškoćama - rekli su.

A upravo je njen nepokolebljiv pozitivan pogled na život ono što ih je inspirisalo na osnivanje njihove 100 miliona dolara vredne kompanije čiji je cilj da šire pozitivnu energiju. Slogan kompanije je: “Život nije savršen. Život nije lagan. Život je lep.”

Pored toga, sada i Bert i Džon Džejkobs svoje zaposlene svakog dana pitaju isto pitanje, a uzimajući u obzir vrednost kompanije, rezultati su i više nego dobri.

- Na sopstvenom primeru vidimo da ono vodi do ideja koje vode do napretka, a napredak vodi do uspeha – zaključili su vlasnici kompanije koji širom Amerike i Evrope poučavaju moći pozitivnog razmišljanja.

BONUS VIDEO: KAKO GA JE PROGUTALA U SEKUNDI! Zaprepastićete se kada vidite kojom brzinom zmija guta jaje! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.