LAŽIRAO RASISTIČKI NAPAD: Američki glumac platio braći da ga prebiju, njegov motiv je bio SRAMAN
Džasi Smolet, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

DŽASI SMOLET

LAŽIRAO RASISTIČKI NAPAD: Američki glumac platio braći da ga prebiju, njegov motiv je bio SRAMAN

Smolet je juče ujutru uhapšen u Čikagu i optužen da je policiji prijavio lažni napad

Objavljeno:

Američki glumac Džasi Smolet, zvezda serije "Empajer", uhapšen je pošto je policija utvrdila da je izrežirao rasistički napad na sebe tokom kojeg je navodno umalo linčovan stavljanjem omče oko vrata i obešen.

Smolet, inače Afroamerikanac, pre nekoliko nedelja je policiji u Čikagu prijavio da su ga na ulici pretukla dvojica muškaraca i da je taj napad bio na rasnoj osnovi, da bi se potom utvrdilo da je Smolet unajmio navodne napadače i izrežirao incident - kako bi povećao svoj glumački honorar.

AP navodi, pozivajući se na osobu upoznatu sa situacijom, da je Smolet zarađivao više od 100.000 dolara po epizodi u ovoj "Foksovoj" seriji.

"Glas Amerike" prenosi da je navodna žrtva postala osumnjičeni - Smolet je juče ujutru uhapšen u Čikagu i optužen da je policiji prijavio lažni napad.

- Smolet je prvo pokušao da privuče pažnju slanjem lačnog pisma, baziranog na rasnim, homofobnim i političkim uvredama. Kada mu to nije uspelo, platio je 3.500 dolara za lažiranje napada - rekao je zvaničnik čikaške policije Edi Džonson.

Navodi se da je Smolet nedeljama tvrdio da su ga, na sred ulice, prebila dvojica muškaraca koja su ga istovremeno vređala na rasnoj osnovi i navodno mu stavila omču oko vrata.

- Vidim maskiranog napadača koji uzvikuje Trampov izborni slogan, vređa me na rasnoj osnovi i udara u lice - izjavio je ranije Smolet u intervjuu za TV mrežu Ej-Bi-Si.

Navodi se da je policija u početku istraživala napad na Smoleta kao zločin iz mržnje i kao osumnjičene identifikovala dvojicu muškaraca. Na snimku nadzorne kamere videlo se kako kupuju fantomke i crvene kačkete.

Policija je saopštila da su muškarci, inače braća, pred porotom izjavila da im je Smolet platio da učestvuju u lažnom napadu na njega.

- Znamo da su razgovarali jedan sat pre napada i da su bili u kontaktu kada su navodni napadači napustilli zemlju - rekao je Džonson.

Smoletovi advokati saopštili su da "glumac, kao i svi ostali građani, ima pravo na pretpostavku nevinosti".

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.