REŠENA MISTERIJA DUGA 46 GODINA: Policija je oživela slučaj TVITUJUĆI poslednji dan ubijene devojčice iz 1973!
Osumnjičeni je u vreme Lindinog ubistva živeo u oblasti Orindž, da bi se kasnije preselio u Kolorado, Foto: preentscreen/twitter

jezivo

REŠENA MISTERIJA DUGA 46 GODINA: Policija je oživela slučaj TVITUJUĆI poslednji dan ubijene devojčice iz 1973!

Devojčica je otišla u školu kobnog 6. jula 1973, ali se nikada nije vratila

Objavljeno:

Dana kad je 11-godišnja Linda En O’Kif umrla bilo je neuobičajeno sveže letnje jutro u Njuport Biču u Kaliforniji.

Devojčica je otišla u školu kobnog 6. jula 1973, ali se nikada nije vratila. Porodica se nije odmah zabrinula, ali kad je pala noć a nje nije bilo pozvali su policiju i počeli da je traže po komšiluku.

Kasnije su saznali da je poslednji put viđena kako razgovara sa strancem u tirkiznom kombiju. Sledećeg jutra, njeno telo je pronađeno u jarku. Bila je zadavljena a na sebi je i dalje imala haljinu sa cvetnim dezenom koju joj je majka sašila. Ubistvo Linde ostalo je nerešeno više od četiri decenije.

U utorak, skoro 46 godine od Lindine smrti, vlasti su uhapsile 72-godišnjeg Džejmsa Nila iz Kolorada zbog sumnje da je ubio devojčicu. Policija ćuti oko detalja koji su ih doveli do razrešenja misterioznog ubistva, ali je navela da su dobili dojavu u januaru koja je dovela do istrage Nila.

Osumnjičeni je u vreme Lindinog ubistva živeo u oblasti Orindž, da bi se kasnije preselio u Kolorado. Policija je tokom nadzora uspela da dođe do uzorka Nilove DNK, a jedan se poklopio sa uzorkom uzetog sa Lindinog tela 1973.

- Nil je uhapšen bez opiranja u Kolorado Springsu – rekao je šef policije Njuport Biča Džon Luis.

On je istakao da je ovo hapšenje označilo konačni kraj nerešenog slučaja koji je proganjao i motivisao “generacije istražitelja” u stanici u Njuport Biču.

- Njena slika visi na zidu u našoj stanici i gledamo je svaki dan kao podsetnik na to zašto gonimo takve slučajeve – istakao je Luis.

Lindini roditelji su umrli, pa je policija o novostima obavestila njene dve sestre. Oblasni tužilac Orindža Tod Spicer ukazao je da je on imao 12 godina kad je devojčica ubijena.

- Uzorak DNK ubice sa njenog tela bio je u sistemu dugi period vremena – rekao je on.

Ni Spicer nije želeo da kaže kako je tačno došlo do istrage i hapšenja ubice, niti da li Nil ima porodicu ili decu dok je u toku istraga. U julu je policija Njuport Biča, na 45. godišnjicu Lindine smrti, “tvitovala” njenu priču koja prati poslednji dan devojčicinog života, kako bi podsetili javnost na ovaj nerešeni slučaj i možda naišli na nove informacije.

Lindin slučaj je proizveo brojne teorije, postojao je niz “osoba od interesa”, ali je na kraju sve stalo, da bi 46 godina kasnije došlo do pomaka. Spicer je istakao da je dojava koja je dovela do DNK poklapanja u potpunosti nepovezana sa objavljivanjem Lindine priče na “Tviteru”, ali je pomogla da se javnost podseti tog slučaja.

- To nije dovelo do identifikacije osumnjičenog, ali je stvorilo svest i otvorilo nam vrata da tragamo i dalje sa obnovljenim naporima – istakao je Spicer.

Bonus video

(Espreso.co.rs/The Washington Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.