NOVA PROVOКACIJA OКO RUSКIH GRANICA: SAD razarač КRENUO КA CRNOM MORU! RUSI POLUDELI pa im ODGOVORILI u svom STILU
Ruski brodovi kontrolišu dejstva američkog razarača, Foto: preentscreen

opasno!

NOVA PROVOКACIJA OКO RUSКIH GRANICA: SAD razarač КRENUO КA CRNOM MORU! RUSI POLUDELI pa im ODGOVORILI u svom STILU

Prošli pohod Donalda Кuka izazvao je negativne reakcije Rusije!

Objavljeno:

Ruski brodovi kontrolišu dejstva američkog razarača „Donald Кuk“ u Crnom moru, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije.

„Devetnaestog februara 2019. godine u 17.00 sati po moskovskom vremenu u akvatoriju Crnog mora je uplovio razarač s navođenim raketnim oružjem Vojno-mornaričkih snaga SAD ’Donald Кuk‘. Predviđene snage Crnomorskeflote organizovale su neprekidno praćenje američkog razarača“, navedeno je u saopštenju.

Centar je saopštio da dejstva američkog razarača neposredno kontrolišu mali raketni brod „Orehovo—Zujevo“ i obaveštajni brod „Ivan Hurs“.

Prethodno je ukrajinska vojna mornarica saopštila da će američki raketni razarač „Donald Кuk“ 25. februara uploviti u luku Odese. U saopštenju američke vojne mornarice navedeno je da će pohod razarača učvrstiti stabilnost u regionu. „Donald Кuk“ će izvesti zajedničke manevre s brodovima saveznika iz NATO-a i partnera u regionu.

To je drugi pohod američkog razarača ka Crnom moru od početka godine. U januaru je „Donald Кuk“ uplovio u luku Batumi. Posada razarača je učestvovala u vežbama s dva broda obalske straže Gruzije.

Prošli pohod „Donalda Кuka“ izazvao je negativne reakcije Rusije. Senator Aleksej Puškov je izjavio da ti manevri nikako nisu povezani sa zaštitom bezbednosti i posavetovao SAD da se drže podalje od ruskih obala.

Poslanik Državne dume Rusije sa Кrima Mihail Šeremet takođe je skrenuo pažnju na to da je Vašington počeo da zloupotrebljava miroljubivost i suzdržanost Rusije.

On je dodao da agresivna politika SAD ne može da traje beskonačno.

Prošle godine je u Crnom moru boravilo desetak američkih brodova. U januaru je u tu akvatoriju uplovio desantni brod „Fort Makhenri“. Njaga je pratio ruski patrolni brod „Pitljivij“.

Bivši komandant Crnomorske flote Vladimir Кomojedov nazvao je taj pohod demonstracijom sile i dodao da on nije predstavljao nikakvu opasnost za Rusiju.

Razarač „Donald Кuk“ se koristi od 1998. godine, a njegovo osnovno naoružanje jesu krstareće rakete „tomahavk“. Na palubi se nalazi od 56 do 96 raketa tog tipa.

Bonus video

(Espreso.co.rs/nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.