PUTIN ZAGRMEO! RUSIJA SE SPREMA ZA SUROVI RAT! Ova odluka GOSPODARA KREMLJA zabrinula je sve u NATO i Americi
Foto: Print Screen Youtube

PREKIPELO MU

PUTIN ZAGRMEO! RUSIJA SE SPREMA ZA SUROVI RAT! Ova odluka GOSPODARA KREMLJA zabrinula je sve u NATO i Americi

Putin je izdao naređenje...

Objavljeno: 12.02.2019. 08:44h
  • 14

Rusija planira da se na kratko isključi sa interneta u sklopu priprema za budući sajber-rat, a odluku je kako prenose mediji doneo predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin.

Tokom testa, podaci koji se razmenjuju između ruskih građana i organizacija ostaju u okviru nacionalnih granica umesto da se prenose internacionalno.

Zakon koji predlaže tehničke izmene potrebne za nezavisni rad interneta ušle su u ruski parlament prošle godine.

Test treba da bude izveden pre 1. aprila, ali još uvek nije zakazan precizan datum. Predlog zakona, pod imenom Nacionalni program digitalne ekonomije, zahteva od ruskih internet provajdera da garantuju da mogu da rade u slučaju da strane sile pokušaju da izoluju zemlju onlajn.

NATO i zemlje saveznice pretili su Rusiji sankcijama zbog sajber-napada i drugih onlajn uticaja za čije podstrekivanje je redovno optuživana.

Mere predložene u zakonu predviđaju da Rusija izgradi sopstvenu verziju sistema internet adresa, poznatu kao DNS, kako bi mogla da funkcioniše u slučaju da se preseku veze do servera smeštenih u intostranstvu.

 

Trenutno, 12 organizacija nadgledaju rut servere za DNSi ni jedna nije u Rusiji. Međutim, brojne kopije mrežnog kor adresara već postoje u Rusiji što sugeriše da bi njeni mrežni sistemi mogli da nastave sa radom čak i kada bi bile preduzete kaznene mere da se isključi.

Očekuje se da test obuhvati demonstraciju sposobnosti internet provajdera da usmeravaju podatke ka tačkama rutiranja pod kontrolom vlade. One će filtrirati protok tako da podaci razmenjeni između Rusa stignu do svog odredišta, ali da oni namenjeni stranim računarima budu odbačeni.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media