Novi predsednik Amerike biće Tramp ili Hilari! (FOTO)

Kampanja je sve brutalnija

Novi predsednik Amerike biće Tramp ili Hilari! (FOTO)

Posle ubedljivih pobeda na tzv. super utorak postaje jasno da će dvoje političara, po svemu sudeći, zaslužiti nominacije svojih partija i trčati trku za prvog čoveka SAD
Objavljeno:

Hilari Klinton i Donald Tramp povećali su svoje šanse za nominacije na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazali su rezultati najnovijeg stranačkog glasanja. Super utorak: Dan D za Belu kuću! (GIF) (FOTO) Posle "super utorka" i izjašnjavanja delegata u 12 država, kandidatkinja za predsedničku nominaciju demokrata Hilari Klinton pobedila je u sedam od 11 država.

Kontroverzni republikanski kandidat, američki milijarder Donald Tramp ubedljivo je trijumfovao u 11 saveznih država. Klintonova je pobedila stranačkog kolegu Bernija Sandersa u Alabami, Arkanzasu, Džordžiji, Masečusetsu, Tenesiju, Teksasu i Virdžiniji, dok je njen konkurent Sanders pobedio u Koloradu, Oklahomi, Minesoti i Vermontu.
Kontroverznom republikancu delegati su ukazali poverenje u Alabami, Arkanzasu, Džordžiji, Masečusetsu, Tenesiju, Vermontu i Virdžiniji, dok je Ted Kruz ostvario pobedu u Teksasu, Marko Rubio je zabeležio prvu pobedu, u Minesoti. Poverenje većine od 865 delegata kod demokrata osvojila je Hilari Klinton, a ubedljivu većinu od 595 delegata kod republikanaca Tramp.
U obraćanju pristalicama na mitingu u Majamiju, Klintonova je izjavila da "s jedne strane ulog nikada nije bio viši, dok retorika koju čujemo na drugoj strani nikada nije bila prizemnija". Tramp je uoči glasanja optužio Klintonovu da je deo političkog stablišmenta koji je izneverio Amerikance. - Previše dugo je ovde, ako do sada nije popravila stvari u SAD, neće ni u naredne četiri godine - rekao je Tramp.
Kandidatkinja demokrata koja pretenduje da postane prva žena predsednik SAD, važi za favorita u Demokratskoj partiji i ima jako uporište na jugu SAD i među Amerikancima afričkog porekla. U republikanskom taboru Ted Kruz bi mogao da zakomplikuje situaciju Trampu, naročito ako pobedi u Teksasu i Minesoti. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.