Sviraće besplatno: Rolling Stones stižu na Kubu! (FOTO)

Prvi put na ostrvu

Sviraće besplatno: Rolling Stones stižu na Kubu! (FOTO)

Stonesi će nastupiti 25. marta u Gradskoj dvorani, sportskom kompleksu izgrađenom 1957. godine
Objavljeno:

Legendarni britanski rok bend Rolling Stones u utorak je objavio da će krajem ovog meseca održati besplatan koncert na Kubi, javlja Anadalou Agency (AA). 15. rođendan na Kubi: Raskošne devojačke žurke za inicijaciju u svet odraslih (FOTO) Stonesi će nastupiti 25. marta u Gradskoj dvorani, sportskom kompleksu izgrađenom 1957. godine, u kubanskoj prestonici Havani, samo četiri dana nakon što će američki predsjednik Barak Obama zvanično posetiti Kubu. - Svirali smo na mnogim posebnim mjestima tokom naše duge karijere, ali koncert u Havani biće pravi doživljaj za nas, nadamo se i za sve naše poklonike na Kubi - piše u saopštenju Rolling Stonesa.

Dodaje se da će to biti prvi koncert jednog britanskog benda na otvorenom na Kubi, i prvi koncert Stonesa na Karibima. Koncert velikana svetske rok scene dolazi u trenutku kada se odnosi Kube i Sjedinjenih Američkih Država poboljšavaju. - Siguran sam da će to biti paklen koncert - rekao je Džon Kirbi, portparol Stejt departmenta. Obama će tokom posete Kubi, 22. marta prisustvovati simbolički veoma važnoj bejzbol utakmici između Tampa Bay Raysa i reprezentacije Kube. Biće to prvi put nakon 1999. godine da jedan tim iz američke MLB lige igra na tlu Kube.
Iako i dalje postoje mnoge prepreke u odnosima Vašingtona i Havane, poput statusa vojnopomorskih objekata u zalivu Gvantanamo ili američkim sankcijama prema Kubi, još od pedesetih godina prošlog veka nije viđena ovako dobra poslovna i kulturna saradnja dve zemlje. Osim Rolling Stonesa mogućnost da održe koncerte na Kubi najavili su i još neke svetski poznate zvezde, kao što su U2 i Pol Makartni. (Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.