Naizgled slatka bakica, zapravo živo zlo: Ubila unuka, 4 muža, sestru, majku i svekrvu! (FOTO)

PRIZNALA UZ OSMEH

Naizgled slatka bakica, zapravo živo zlo: Ubila unuka, 4 muža, sestru, majku i svekrvu! (FOTO)

U istoriju je otišla pod nadimkom "Kikotava baka" upravo zbog jezivog smeha tokom opisivanja svojih krvavih pirova
Objavljeno: 14:04h

Neni Dos (4. novembar, 1905. – 2. jun 1965.), na fotografijama deluje kao slatka i nevina baka, sa osmehom koji razoružava, ali njena prošlost ostavlja bez teksta i najzagriženije fanove krimi romana. Neni je rođena kao Nensi Hejzel i imala je prilično teško detinjstvo. Imala je četvoro braće i sestara u rodnoj Alabami, a porodica je bila veoma siromašna. Nikada nije uspela da nauči da tečno čita jer su sva deca po naređenju oca nasilnika morala da idu da rade umesto u školu. Kada je bila stara oko sedam godina, krenula je na putovanje vozom sa celom porodicom. Tom prilikom je, usled naglog kočenja, glavom udarila u metalnu šipku sedišta ispred nje. Od tada, navodno, više nikada nije bila ista. Godinama nakon toga patila je od jakih glavobolja, gubitka svesti i depresije. Ovo joj je, pored njene psihičke nestabilnosti, kasnije dugo služilo kao izgovor za zlodela koja je počinila.

Murderpedia.org
Neni se prvi put udala sa 16 godina, i to nakon samo četiri meseca zabavljanja. Muž joj je postao Čarli Breg, a upoznala ga je u fabrici lana u kojoj su oboje radili. U braku su izrodili četiri ćerke. Međutim, izgleda da Neni nije umela da se izbori sa majčinstvom. Počela je da pije sve više i sve češće, a uskoro su dve ćerke umrle pod misterioznim okolnostima, navodno od trovanja hranom. Čarli je uskoro otišao iz zajednice sa jednom od dve preostale ćerke, dok je druga ostala sa Neni. Dve godine nakon razvoda sa Čarlijem, Neni se ponovo udala za Frenka Herelsona, koji je već tada uveliko patio od alkoholizma i imao kriminalnu prošlost. Uprkos svemu tome, njihov brak je opstao 16 godina. Onda se, 1945. godine desila naizgled nebitna sitnica - Frenk je na jednoj zabavi uvredio Neni. Nedugo potom, i on je umro usled "trovanja hranom". Nakon kraće pauze, Neni se po treći put udaje za Arnija Laninga, koga je upoznala putem oglasa za samce u novinama. Arni je bio sličan Frenku - bio je alkoholočar i veliki zavodnik i preljubnik. Nedugo posle venčanja, umro je usled srčanog udara - ponovo pod misterioznim okolnostima, a pod sličnim okolnostima je uskoro izgorela i kuća koju je Neni nasledila, pa je uzela i novac od osiguranja.
Murderpedia.org
Četvrto venčanje je usledilo sa Ričardom Mortonom. Medeni mesec je kratko trajao, a onda se kod zaljubljenih golupčića uselila Nenina majka, i Ričard je uskoro preminuo usled misterioznog trovanja. Iste godine, usledilo je peto i poslednje venčanje sa Samjuelom Dosom. On se jedini i razlikovao od svojih prethodnika - fini, povučeni vernik bez poroka. Međutim, par meseci nakon venčanja, pao je u postelju usled simptoma sličnih gripu. Dijagnostikovana mu je infekcija digestivnog trakta, i pušten je kući, kod "brižne" žene. Nedugo posle povratka, završio je u kovčegu. Semjuelov lekar je, zapanjen, zatražio da se obavi autopsija i - tada se klupko definitivno odmotalo. Lekar je, naime, u Semjuelovom telu našao ogromne količine arsena i odmah je obavestio policiju koja je uhapsila Neni.
Ona, s druge strane, nije ni pokušala da se brani. Priznala je ne samo da je ubila Semjuela već i prethodna tri muža, kikoćući se dok je potanko opisivala sve detalje. Pored toga, rekla je da je ubila i sopstvenu sestru, majku, svekrvu i svog unuka. U istoriju je otišla pod nadimkom "Kikotava baka" upravo zbog jezivog smeha u toku opisivanja svojih krvavih pirova. Osuđena je na doživotnu robiju 17. maja 1955. godine, a sudija zbog njenog pola nije želeo da je osudi na smrtnu kaznu. Umrla je iza rešetaka 1965. godine od leukemije. (Espreso.co.rs / Izvor: murderpedia.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.