IZA RUŠENJA MADURA MOŽDA IPAK STOJI NAROD: Dok Venecuela gladuje, njegov posinak vozi ZLATNI FERARI (VIDEO)
Silijin sin u zlatnom ferariju, Foto: Twitter printscreen

bahato

IZA RUŠENJA MADURA MOŽDA IPAK STOJI NAROD: Dok Venecuela gladuje, njegov posinak vozi ZLATNI FERARI (VIDEO)

Madurov posinak, odnosno sin njegove supruge Silije Flores, otišao je možda najdalje u neukusnom razbacivanju bogatstvom

Objavljeno:

Kriza u Venecueli ne jenjava.

Milioni beže iz zemlje, a desetine miliona žive u siromaštvu i bedi, uz nestašice hrane, lekova, struje, vode i drugih osnovnih potrepština. Ali nije svima u Venezueli loše.

Madurov posinak, odnosno sin njegove supruge Silije Flores, otišao je možda najdalje u neukusnom razbacivanju bogatstvom. Iste je godine, naime, društvenim mrežama počeo da kruži snimak na kojoj se, kako pišu kolumbijske novine Semana, vidi Madurov posinak kako izlazi iz Hotela De Paris u Monaku i ulazi u zlatom obloženi Ferari.

Dok prolaznici stoje i snimaju luksuzni i neverovatno kičasti automobil, Madurov posinak, strpljivo pozira, očito zadovoljan pažnjom koju je privukao

Reč je o modelu Ferrari California T, koji košta oko 300 hiljada dolara - a zlatna verzija sigurno je skuplja od toga.

Silija Flores (62) je inače i sama prilično zanimljiva ličnost. Neki je u Venecueli, kako piše Fox News, zovu Lejdi Makbet, ali i s Kler Andervud, ženskim likom iz američke serije "Kuća od karata".

Takođe tvrde da je ona najmoćnija osoba u toj zemlji, ona koja vuče konce u senci svog supruga, predsednika Venecuele. Ova advokatica, političarka, televizijska zvezda i "modna ikona" poznata je po svojim dizajnerskim odelima sa zastavom Venecuele.

Silija Flores
Silija Flores foto: EPA/Francisco Batista

A ćerka pokojnog predsednika, socijalističke ikone Uga Čaveza koji je rado govorio kako je "loše biti bogat", prema procenama nekih veneceulanskih medija je najbogatija osoba u toj zemlji.

38-godišnja Marija Gabrijela Čavez, kako su latinoameričke novine Diario Las Americas iz Miamija pisale još 2015., ima bogatstvo vredno gotovo 4,2 milijarde dolara koje drži u bankama u SAD-u i Andori. Ovaj je iznos, ako je istinit, čini bogatijom od osobe koju je Fobes iste godine proglasio najbogatijim Venecuelancom, Gustavom Kisnerosom koji ima 3,6 milijardi dolara.

Ali dok je Kisneros milijarder zato što je telekomunikacijski magnat Čavez je, čini se, milijarderka zbog svog unosnog prezimena, odnosno jer je, kao ćerka socijalističkog vođe koji se navodno borio protiv nejednakosti, preuzela ulogu prve dame otkad se Čavez razveo od supruge pa do njegove smrti 2013.

U junu 2016. venecuelanski mediji takođe su izveštavali da je bila uključena u koruptivnu aferu s uvozom riže po previsokoj ceni iz Argentine, čime je navodno u svoj džep strpala 15 milijuna dolara.

Nakon optužbi, Čavezova ćerka je napisala prkosno-patetičnu posvetu ocu na svom Instagramu:

- Oni govore o milionima, o nasleđu, o bogatstvu... i misle da nas vređaju. Oni su tako priprosta bića da nemaju pojma o većem bogatstvu koje si mi uvek davao i koje mi daješ.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.