U POSLEDNJEM TRENUTKU SPAŠEN OD SERIJSKOG UBICE: Spremala mu se STRAVIČNA SMRT, a onda je neko zakucao na vrata!
Suđenje Brusu Mekarturu, Foto: AP

brus mekartur

U POSLEDNJEM TRENUTKU SPAŠEN OD SERIJSKOG UBICE: Spremala mu se STRAVIČNA SMRT, a onda je neko zakucao na vrata!

Hapšenje serijskog ubice dogodilo se u trenutku kada je novu žrtvu odveo u svoj stan

Objavljeno:

Kanadski serijski ubica Brus Mekartur bio je usred novog pokušaja ubistva kada je uhapšen prošlog januara.

Na suđenju zloglasnom ubici (67) otkriveni su jezivi detalji njegovih zločina. Dokazi su bili toliko uznemirujući da je tužilac pre prikazivanja upozorio prisutne u sudnici da bi prizori mogli da utiču na njihovo mentalno zdravlje.

Slike sa Mekarturovog kompjutera pokazale su da je pozirao sa svojim žrtvama, koje su bile nage, osim što su nosili krznene kape ili kapute. Jedna žrtva je imala širom otvorene oči, dok je iz ustiju nekoliko virila neupaljena cigareta.

Mekartur je takođe čuvao brade i kose svojih žrtava, koje je držao sakrivene u blizini groblja.

Ubica je inače samozaposleni baštovan. Nakon ubistva, žrtve bi raskomadao pa ih stavljao u vaze u vrtovima koje je obrađivao. Njegovo hapšenje pokrenulo je veliku istragu koja se obuhvatila praktički celi Toronto, a radi se i o jednoj od najvećih istraga u istoriji kanadske policije.

Inspektori su pretražili nekoliko desetina kuća i imanja koje su imale bilo kakve veze sa serijskim ubicom pa su proveravali i stare nerešene slučajeve.

Hapšenje serijskog ubice dogodilo se u trenutku kada je novu žrtvu odveo u svoj stan. Muškarac, koji je oženjen i čiji indetitet nije otkriven, odgovrao je profilu svih njegovih ranijih žrtava.

On je doputovao u Kanadu pre pet godina sa Bliskog istoka, a njegova porodica nije znala da je gej. Poruke koje je razmenio sa Mekarturom otkrivaju da su bili u tajnoj vezi, nakon što su se upoznali na aplikciji.

Prošlog januara, otišao je u Mekarturov stan. Mekartur mu je rekao da želi da isproba "nešto drugačije" i stavio mu lisice. Zatim ga je prikačio za krevet i stavio mu crnu kesu na glavu.

Kada je muškarac pokušao da skine kesu, Mekartur je krenuo da mu lepi usta - i tada je policija zakucala na vrata.

Mekartur je i ranije bio privođen.Još 2001. optužen za napad u Gej selu kada je izudarao muškarca s metalnom cevi. Nakon dve godine, sam je priznao krivicu. Zabranjen mu je tada prilaz selu na dve godine pa je u bazi podataka u policiji morao ostaviti uzorak svog DNK-a.

Ispitivan je i tokom "Projekta Hjuston" - akcije policije kada su shvatili da su nestanci više muškaraca povezani, ali tada nije uhapšen.

Mekartur će najverovatnije dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. Prema kanadskom zakonu, molbu za puštanje bi mogao zatražiti tek kada navrši 91. godinu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.