PUTIN SPREMIO RAKETE ZA TRAMPA: Počinje opsada Amerike, Moskva zove KUBU!
Putin sprema rakete za Trampa!, Foto: EPA / Alexsey Nikolsky

TREĆI SVETSKI RAT NA POMOLU!?

PUTIN SPREMIO RAKETE ZA TRAMPA: Počinje opsada Amerike, Moskva zove KUBU!

U ovom trenutku, elementi američkog sistema protivraketne odbrane razmešteni su na kontinentalnom delu teritorije SAD, u Evropi (Poljska i Rumunija) i u Azijsko-pacifičkom regionu

Objavljeno:

Jedan od mogućih vojnih odgovora na istupanje SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa mogao bi da bude stvaranje vojno-mornaričke baze Rusije na Kubi, izjavio je član Javnog saveta pri Ministarstvu odbrane Rusije Igor Korotčenko.

- Kao prioritetne mere treba razmatrati mogućnost pregovora s rukovodstvom Kube o otvaranju ruske vojne baze na "Ostrvu slobode" u Sjenfuegosu. U prvoj etapi to bi mogla da bude vojno-mornarička baza, na kojoj bi se nalazile ruske dizel i višenamenske nuklearne podmornice, opremljene krstarećim raketama "kalibar", a kasnije i "kalibar M" - rekao je Korotčenko.

On je dodao da će u novonastaloj situaciji bilo kakvi raketni kompleksi SAD u Evropi, u slučaju da budu razmešteni na Starom kontinentu, biti prioritetni ciljevi za ruske sisteme uz primenu svih raspoloživih mogućnosti Oružanih snaga Rusije u oblasti savremenog raketnog i visokopreciznog naoružanja.

U ovom trenutku, elementi američkog sistema protivraketne odbrane razmešteni su na kontinentalnom delu teritorije SAD, u Evropi (Poljska i Rumunija) i u Azijsko-pacifičkom regionu.

Mornarička sredstva za presretanje balističkih raketa (razarači s protivraketama) razmešteni su u blizini obala Rusije i Kine.

Predsednik SAD Donald Tramp je u petak saopštio da Vašington 2. februara započinje proceduru istupanja iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, sklopljenog 1987. godine.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je saopštio da će, ukoliko se Rusija ne bude vratila potpunom poštovanju Sporazuma u roku od šest meseci, on biti raskinut.

BONUS VIDEO:

KAD GA ŽENA BUDE ČULA NAPRAVIĆE LOM! Ša spremio PANCIR protiv rafala: Uputio joj ŠOK PORUKU, Dragana Mitar slušala sve pognute glave!

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.