TRAMP I MAFIJA POKUŠAVAJU DA ME UBIJU! Maduro se uzda u Putina, lideru opozicije zabranio da izlazi iz zemlje
Nikolas Maduro, Foto: AP

kriza u venecueli

TRAMP I MAFIJA POKUŠAVAJU DA ME UBIJU! Maduro se uzda u Putina, lideru opozicije zabranio da izlazi iz zemlje

"Ne prihvatamo ničije ultimatume, nećemo biti ucenjivani "

Objavljeno:

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro danas je izjavio da je američki predsednik Donald Tramp naredio vladi Kolumbije i lokalnoj mafiji u toj zemlji da ga ubiju, javljaju agencije.

AP prenosi da je Maduro kazao da zna za "naredbe" Donalda Trampa koje je dao kolumbijskoj vladi i lokalnoj mafiji, da ga ubiju.

Rojters prenosi da je Maduro ovo kazao u intervjuu za agenciju RIA Novosti.

Maduro je, kako je ruska agencija izvestila, kazao da pozivi na prevremene izbore dolaze sa ucenama i da one zemlje koje na njih pozivaju moraju da sačekaju 2025. godinu.

- Ne prihvatamo ničije ultimatume, nećemo biti ucenjivani - poručio je Maduro.

Maduro je poručio da je spreman da razgovara sa opozicijom, ali uz učešće međunarodnih posrednika.

- Spreman sam da sednem za pregovarački sto sa opozicijom i razgovaram zbog dobrobiti Venecuele, mira i njene budućnosti - izjavio je Maduro u intervjuu za rusku agenciju RIA, prenosi Rojters.

O mogućnosti posredovanja neke treće zemlje, Maduro je rekao da ima "nekoliko vlada, svetskih organizacija, koje su iskazale njihovu iskrenu zabrinutost za ono šta se dešava u Venecueli", kao i da su pozvali na dijalog.

Maduro je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin pružio Venecueli podršku na svim frontovima i da je Karakas na tome zahvalan.

- Putin nam daje podršku na svim nivoima i mi smo je primili sa velikim zadovoljstvom i zahvlanošću - kazao je Maduro.

Maduro je američke sankcije uvedene venecuelanskoj naftnoj kompaniji PDVSA nazvao nelegalnim. Karakas ulaže sve napore da stabilizuje privredu Venecuele, naveo je Maduro.

Venecuela se našla u novoj političkoj krizi otkada se Huan Gvaido, lider opozicije u toj državi, proglasio za privremenog predsednika u sredu.

Glavni tužilac Venecuele Terek Vilijam Sab zatražio je juče Gvaidu zabrani izlazak iz zemlje, na osnovu krivične istrage o njegovim antivladinim aktivnostima.

Tužilac je na državnog televiziji rekao da je istraga protiv Gvaida potrebna zbog "različitih nasilnih incidenata isprovociranih u zemlji od 22. januara", dan pre nego što se proglasio za privremenog predsednika.

Takođe je optužio Gvaida da pomaže stranim zemljama da se mešaju u unutrašnje stvari Venecuele.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.