VOJNICI OSTAJU UZ MADURA! Pocepali papire o amnestiji koju im je obećao lider opozicije (VIDEO)
Maduro sa vojnicima, Foto: EPA/MIRAFLORES PRESS

nemiri u venecueli

VOJNICI OSTAJU UZ MADURA! Pocepali papire o amnestiji koju im je obećao lider opozicije (VIDEO)

Sam Maduro tokom vikenda je obišao dve vojne baze zapadno od Karakasa gde je pozvao vojnike da ostanu lojalni njegovoj vladI

Objavljeno:

Dok predsednik Venecuele Nikolas Maduro poručuje da ima podršku vojske, pristalice opozicionog lidera koji se proglasio za privremenog predsednika Huana Gvaida nude vojnicima amnestiju u slučaju da Maduru okrenu leđa.

Sam Maduro tokom vikenda je obišao dve vojne baze zapadno od Karakasa gde je pozvao vojnike da ostanu lojalni njegovoj vladi.

On je posmatrao vojne vojne vežbe, a vojnicima se obratio sa pitanjem da li kuju zaveru sa "imperijalističkim" Sjedinjenim Državama, koje je optužio da otvoreno predvode puč protiv njega, prenosi AP.

- Ne, moj vrhovni komandante - povikali su vojnici u glas, a Maduro je odgovorio:

- Spremni smo da branimo otadžbinu - u svim uslovima.

Maduro je takođe na društvenim mrežama objavio snimke i slike u društvu vojnika kako bi pokazao da ima podršku vojske.

- Patroliramo obalama Puerto Kabelja u amfibijskim tenkovima spremnim za odbranu naše zemlje - napisao je Maduro na svom Tviter nalogu. Uz poruku je objavio i snimak kako se s vojnicima vozi tenkom amfibijom.

U drugom tvitu napisao je da je vojska uvek spremna da brani mora Venecuele profesionalizmom i patriotizmom, što na snimku koji je objavljen uz taj tvit, i poručuje.

Istovremeno, opozicioni lider u Venecueli Huan Gvaido koji se proglasio za privremenog predsednika više puta pozvao je vojsku da okrene leđa vladi aktuelnog šefa države Nikolasa Madura.

Pristalice opozicije takođe su obišle nekoliko kasarni širom zemlje gde su vojnicima predali kopije zakona o amnestiji koji je usvojila narodna skupština.

Vojnici i komandanti su uglavno pocepali te papire.

Gvaido je proglasio sebe za privremenog predsednika 23. januara, što je Maduro odmah okarakterisao kao puč u organizaciji Vašingtona.

U međuvremenu su SAD, Kanada, Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Paragvaj i Albanija i neke zemlje EU priznale Gvaida, dok Rusija, Bolivija, Iran, Kuba, Nikaragva, Salvador i Turska podržavaju Madura.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.