OBOREN MOĆNI PUTINOV BOMBARDER! Supersonični PONOS RUSIJE prepolovio se i izgoreo. KREMLJ JE ZANEMEO (VIDEO)
Trenutak pada aviona, Foto: Printscreen/youtube

jeziva tragedija

OBOREN MOĆNI PUTINOV BOMBARDER! Supersonični PONOS RUSIJE prepolovio se i izgoreo. KREMLJ JE ZANEMEO (VIDEO)

Troje od četvoro članova posade stradalo je na licu mesta

Objavljeno: 07:39h

Jeziv video nesreće u kojoj je nastradao ruski borbeni avion Tu-22M3, u regiji Murmansk, pojavio se onlajn. Na njemu se vidi kako se bombarder približava zemlji pri stanju gotovo potpuno smanjene vidljivosti, kao i trenutak u kome se slupao na pisti, prepolovio i izgoreo u plamenu.

Na videu na kome je zabeležena tragedija, koji je snimio jedan od službenika aerodroma blizu Olenegorska, vidi se gusta magla koja prekriva čitavo područje, tokom incidenta koji se dogodio 22. januara.

Tokom nesrećnog sletanja, bombarder se doslovno raspao, dok mu je kabina gorela prilikom prizemljenja.

Troje od četvoro članova posade stradalo je na licu mesta, dok je komandant nekim čudom preživeo. On je hitno hospitalizovan sa ozbiljnim povredama. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Fatalni let u teškim uslovima trebalo je da bude rutinska trening misija, prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, koje je objavilo da bombarder nije nosio oružje tokom incidenta. Ipak, kasniji izveštaji su navodili da je letelica bila naoružana jednom KH-22 protivbrodskom raketom dugog dometa, kao i sa nekoliko stotina komada municije za vazdušnu artiljeriju.

Tupolev-22M3 je moderna verzija supersoničnog, strateškog bombardera dugog dometa, koji je prvi put uvršten u vojni arsenal tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Poslednja verzija M3M, puštena u promet prošlog avgusta, bila je unapređena novom digitalnom radio-navigacijom i komunikacijskim sistemima - i bila je predviđena da postane još jedan nosač za napredne, hipersonične Kinzal projektile. Avion koji je stradao u nesreći bio je star 33 godine, ali je prošao generalni remont 2012. i navodi se da je bio predviđen za dalju modernizaciju.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Damir Okanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.