RUKA MOJE BEBE JE BILA SPALJENA! Novorođenče SPRŽIO INKUBATOR, zbog užasne procene lekara!
Beba je preminula u inkubatoru (ilustracija), Foto: EPA/Balazs Mohai

horor u boliviji

RUKA MOJE BEBE JE BILA SPALJENA! Novorođenče SPRŽIO INKUBATOR, zbog užasne procene lekara!

U bolnici nije bilo dostupnih inkubatora, pa je osoblje navodno napravilo improvizirani inkubator s jakim svetlima.

Objavljeno:

Mlada majka (15) rodila je bebu nakon samo 32 nedelje trudnoće u bolnici Nuestra Senora del Rosario u Varnesu u Boliviji.

U bolnici nije bilo dostupnih inkubatora, pa je osoblje navodno napravilo improvizirani inkubator s jakim svetlima. Zbog prejakih sijalica beba je dobila opekotine i umrla, rekla je novinarima teta preminule bebe Skarlet Pasabare.

Uznemirena mlada mama rekla je lokalnim medijima da je videla da je bebi ruka bila spaljena i da je dete jaukalo od boli.

- Budući da je beba bila nedonošće, rečeno nam je da joj je potreban inkubator, ali nije bilo dostupnih. Ni u drugim medicinskim centrima nije bilo mesta. Videla sam kako je njegova ruka spaljena, a beba je plakala. Rekli su nam je da su ga svetla spalila - rekla je očajna majka.

Kada su lekari primetili povrede, pokušali su da prenesu novorođenče u drugu bolnicu, ali je su svi bili zauzeti. Na putu prema drugoj bolnici dete je umrlo.

Slučaj je šokirao lokalnu zajednicu i ukazao na stravično loše uslove u mnogim bolivijskim zdravstvenim centrima, nakon što je predsednik Evo Morales uveo novi univerzalni model zdravstvene pomoći.

Potpredsednik Santa Kruz medicinskog koledža Vilfredo Anzoategui rekao je da su to uslovi u kojima bolivijski lekari svakodnevno rade.

- To su uslovi u kojima radimo. Prisiljeni smo sve vreme fa donosimo rizične odluke, kao što je bio ovaj slučaj u kojem je život deteta bio ugrožen - rekao je Anzoategui.

Lokalne vlasti istražuju bolnicu zbog nemara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.