NOVA POLITIČKA ZVEZDA INDIJE: Ćerka SONJE GANDI biće velika pretnja za sadašnju vlast!
Prijanka Gandi, Foto: Youtube printscreen

ulazi u politiku

NOVA POLITIČKA ZVEZDA INDIJE: Ćerka SONJE GANDI biće velika pretnja za sadašnju vlast!

Prijanka je poznata po tome što je pomagala u prethodnim izbornim kampanjama majci Sonji i bratu, predsedniku stranke Rahul Gandiju, ali nikada do sada nije bila politički aktivna

Objavljeno:

Ćerka Sonje i Radživa Gandija Prijanka Gandi Vadra (47) odlučila je da uđe u politiku sa opozicionom Kongresnom strankom uoči nacionalnih izbora koji će se održati u maju ove godine.

Prijanka je poznata po tome što je pomagala u prethodnim izbornim kampanjama majci Sonji i bratu, predsedniku stranke Rahul Gandiju, ali nikada do sada nije bila politički aktivna, prenosi AP.

Kako se navodi, ona je veoma popularna u Indiji i narod joj kliče gde god da se pojavi.

Kongresna stranka nada se da će im popularnost porasti zahvaljujući Prijanki i da će pobediti vladajuću Indijsku narodnu partiju Narendre Modija.

U saopštenju Kongresne stranke navodi se da će ona obavljati funkciju generalnog sekretara sveindijskog kongresnog odbora.

Ona će preuzeti stranačku poziciju prve nedelje u februaru, 14 meseci nakon što je njen brat Rahul preuzeo mesto predsednika od svoje majke Sonje.

Prijanka je udata za indijskog biznismena sa kojim ima sina i ćerku.

Rahul Gandi je šesti član porodice Nehru-Gandi koji predvodi indijski Kongres.

Njegov i Prijanskim otac Radživ Gandi i baba Indira, kao i pradeda Džavaharlal Nehru bili su premijeri Indije od oslobađanja te zemlje od britanskog kolonijalizma i uspostavljanja nezavisnosti 1947. godine.

Kongresna stranka je na prethodnim izborima održanim 2014. godine izgubila od Indijske narodne partije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.