PRIČALI SU LOŠE O NATO ALIJANSI: Fejsbuk UKINUO naloge Sputnjika!
Fejsbuk ukinuo 364 naloga povezanih sa saradnicima Sputnjika, Foto: Profimedia

akcija

PRIČALI SU LOŠE O NATO ALIJANSI: Fejsbuk UKINUO naloge Sputnjika!

Redakcija Sputnjika, međutim, odgovara da se oni bave vestima i tvrdi da to rade to radi odlično

Objavljeno:

Ruska novinska kuća Sputnjik reagovala je danas na objavu kompanije Fejsbuk koja je navela da je u okviru najnovijih napora u borbi protiv lažnih vesti ukinula stotine naloga i stranica među kojima 364 naloga povezanih sa saradnicima Sputnjika.

"Pres-služba Sputnjika smatra ovu odluku političkom", objavila je redakcija".

AP je prethodno preneo da je Fejsbuk saopštio da je ukinuo stotine stranica, grupa i naloga koji su bili povezani sa Rusijom i bili deo velikih operacija širenja dezinformacija, kao i da je šef odseka za sajberbezbednost u toj kompaniji Natanijel Glejčer kazao je da je jedna od tih mreža sadržala 364 stranice i naloga koji su bili povezani sa radnicima Sputnjika.

Redakcija Sputnjika, međutim, odgovara da se oni bave vestima i tvrdi da to rade to radi odlično.

"I ako je blokada jedina reakcija Fejsbuka na kvalitetan rad medija, nama je sve jasno. Međutim, postoji nada da će zdrav razum pobediti", saopštila je portparolka te novinske kuće, uz poruku: Čitajte Sputnjik!

Kompanija Fejsbuk je u saopštenju obrazložila da je ukinula naloge nakon što je otkrila dve mreže "koje su bile uključene u koordinisano neautentično ponašanje" na Fejsbuku i Instagramu.

AP navodi da su kompanija FB utvrtdila da su se ljudi koji su vodili naloge na internet platformi predstavljali kao nezavisni novinarski izvori i da su objavljivali teme koje su se bavile pokretima koji organizuju proteste i koje su u negativnom kontekstu pozicionirale NATO alijansu.

BONUS VIDEO: Pogledajte šta je narod poručio Vladimiru Putinu!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.